Ταξίδι Κινήτρου

Ιστορικό του Ταξιδιού

Ένα αμερικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο, ήλθε σε επικοινωνία μαζί μας στα μέσα του 1994 με μια πρώτη αίτηση για προετοιμασία από μέρους μας ενός ταξιδιού κινήτρου στην Ελλάδα, για πελάτες της (διαφημιζόμενους στους σταθμούς της). Οι πρώτες πληροφορίες υπήρχαν ήδη:
Πιθανός αριθμός των συμμετεχόντων
Περίοδος πραγματοποιήσεως του ταξιδιού.
Διάρκεια.
Μέσος όρος ηλικίας.
Οικονομική επιφάνεια.
Ταξιδιωτική γνώση>
Από τη μεριά μας προετοιμάσαμε την προσφορά με το παρακάτω πρόγραμμα το οποίο και εκτελέσαμε κατά γράμμα.

Ημέρα 1η
– Άφιξη στην Αθήνα και υποδοχή από τα στελέχη του τμήματος τωνIncentive πριν από τον Τελωνειακό Έλεγχο. Μεταφορά των αποσκευών τους με φορτηγό στο Ξενοδοχείο.
– Οι πελάτες μας μεταφέρθηκαν με δύο πολυτελή λεωφορεία με κλιματισμό.
– Πριν τους πάμε στο ξενοδοχείο τους κάναμε ένα μικρό γύρο της Αθήνας (Orientation tour) για να δώσουμε τον πρώτο προσανατολισμό της πόλης.
– Φθάνοντας στο ξενοδοχείο υπήρχε έτοιμο ένα χωριστό γραφείο Υποδοχής (Welcome Desk) και ένα μικρό μπαρ το οποίο προσέφερε χυμούς (Athenaeum Intercontinental).
– Οι πελάτες μας είχαν ήδη συμπληρώσει από την πατρίδα τους όλα τα στοιχεία στις κάρτες υποδοχής του ξενοδοχείου και απλά παρελάμβαναν τα κλειδιά τους μαζί με το πρώτο δώρο αφίξεως.
– Την ίδια στιγμή το προσωπικό του ξενοδοχείου τοποθετούσε τις αποσκευές στα δωμάτια των πελατών.
– Στη συνέχεια αφήσαμε τους πελάτες να ξεκουραστούν μέχρι το βράδυ που είχαμε το Δείπνο Καλωσορίσματος (Welcome Dinner).
– Το Δείπνο είχε προγραμματισθεί σε μία από τις αίθουσες του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο και περιείχε κοκτέιλ και στη συνέχεια μενού 4 πιάτων με κρασί κατ’ επιλογή.
– Στη διάρκεια του Δείπνου πιανίστας έπαιζε κλασικά αμερικάνικα κομμάτια που συνοδεύουν το φαγητό.
– Λίγο πριν από το επιδόρπιο στελέχη μας τραγούδησαν γνωστά ελληνικά τραγούδια με τη συνοδεία του πιάνου αποσπώντας το χειροκρότημα και τις επευφημίες των πελατών.
– Με την επιστροφή στο ξενοδοχείο οι περισσότεροι από τους πελάτες συνέχισαν τη διασκέδαση στο μπαρ του ξενοδοχείου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ημέρα 2η
– Το πρωινό άρχισε να σερβίρεται από τις 07.30 για τους πελάτες μας σε ειδικά προγραμματισμένο χώρο του ξενοδοχείου.
– Σήμερα υπήρχε ο γύρος Αθηνών με επίσκεψη της Ακρόπολης και στη συνέχεια φαγητό σε μία παραδοσιακή ταβέρνα στην Πλάκα.
– Τα λεωφορεία συνοδευόντουσαν από επαγγελματίες ξεναγούς (6) ούτως ώστε η ξενάγηση να είναι ευκολότερη και καλύτερη για τους πελάτες μας.
– Την ίδια στιγμή στέλεχος του γραφείου ήταν ήδη στην ταβέρνα της Πλάκας κάνοντας τον τελικό έλεγχο πριν από την άφιξη των πελατών.
– Με το τέλος του γεύματος αρκετοί από τους πελάτες αποφάσισαν να περπατήσουν και να επιστρέψουν μόνοι τους στο ξενοδοχείο.
– Το βράδυ υπήρχε ελεύθερο δείπνο εκτός ξενοδοχείου (Dine Around). Το γραφείο μας στο ξενοδοχείο είχε ήδη προετοιμάσει λίστα με επιλεγμένα εστιατόρια την οποία έδινε στους πελάτες κάνοντας συγχρόνως κράτηση και τακτοποιώντας τη μεταφορά.

Ημέρα 3η
– Το πρωινό άρχισε να σερβίρεται από πολύ νωρίς στα δωμάτια ενώ ήδη είχε αρχίσει η περισυλλογή των αποσκευών από τα δωμάτια.
– Το πρόγραμμα προέβλεπε αεροπορική μετάβαση στη Μύκονο (Air Greece Charters) όπου και περίμεναν τους πελάτες μας 8 πολυτελή γιώτ για να αρχίσει η τριήμερη κρουαζιέρα τους.
– Το γραφείο μας στη Μύκονο ήταν ήδη προετοιμασμένο για την άφιξη (λεωφορεία / συνοδούς) και μόλις έφθασε η πρώτη πτήση παρέλαβε τους πελάτες και τους πήγε στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ όπου και προσφέρθηκαν αναψυκτικά / καφές και πρωινό αμερικάνικο για όποιον ήθελε.
– Τα γιώτ ήταν ήδη στη Μύκονο στο λιμάνι του Πλατύ Γιαλού από το προηγούμενο βράδυ.
– Όταν έφθασαν όλοι οι πελάτες, με δύο πτήσεις, μεταφέρθηκαν στον Πλατύ Γιαλό και επιβιβάσθηκαν στα γιώτ.
– Είχε ήδη οργανωθεί από εμάς η παράδοση των αποσκευών με χωριστό σκάφος και προσωπικό.
– Όταν η διαδικασία επιβίβασης τελείωσε τα γιώτ έφυγαν αμέσως για τη Δήλο όπου και πραγματοποιήθηκε πλήρης επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου.
– Νωρίς το απόγευμα επέστρεψαν όλα τα γιώτ στον Πλατύ Γιαλό.
– Το βράδυ μεταφέραμε όσους πελάτες ήθελαν να δειπνήσουν στη Μύκονο οργανώνοντας ειδική λεωφορειακή γραμμή (Shuttle Service).
– Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Edem ένα από τα καλύτερα της Μυκόνου σε a la carte βάση.
– Η σύνδεση με τον Πλατύ Γιαλό διατηρήθηκε μέχρι τις 01.00 και στη συνέχεια όσοι ήθελαν συνέχισαν με Mykonos by Night.
– Σχεδόν όλη τη νύχτα (μέχρι τις 04.00) υπήρχε βάρδια στο λιμάνι του Πλατύ Γιαλού για μεταφορά των τελευταίων στα σκάφη.

Ημέρα 4η
– Το πρώτο γιώτ σήκωσε άγκυρα στις 07.00 με κατεύθυνση το λιμάνι της παροικιάς στην Πάρο. Με διαστήματα 15 – 20 λεπτά όλα τα γιώτ ξεκίνησαν προς την ίδια κατεύθυνση.
– Επάνω σε κάθε ένα από τα πλοία υπήρχε και ένα στέλεχος του γραφείου με κύριο συντονιστή τον ιδιοκτήτη του γραφείου FINE YACHTING του Πειραιά, ο οποίος και είχε αναλάβει όλη την οργάνωση και ενοικίαση των γιώτ για αυτόν τον πελάτη.
– Φθάσαμε στην Πάρο περίπου στις 11.00 και αφού όλα τα γιώτ δέσανε στο λιμάνι, ξεκινήσαμε μία εκδρομή για όσους ήθελαν να συμμετάσχουν (Οργανωτής AVRA Tours, Πάρος).
– Επισκεφθήκαμε τις Λεύκες ένα από τα ωραιότερα χωριά της Πάρου, προσφέραμε ούζο με μεζέ στην Κεντρική Πλατεία και στη συνέχεια όσοι ήθελαν προχώρησαν με τα πόδια στον Βυζαντινό δρόμο προς το χωριό Πρόδρομους (υπήρχαν και δύο λεωφορεία για εκείνους που δεν ήθελαν περπάτημα) όπου και προσφέραμε τυπικό Παρινό γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα του ΤΣΙΤΣΑΝΗ. Μετά το γεύμα όλοι κατέβηκαν με τα λεωφορεία στην παροικία όπου και υπήρχε ελεύθερος χρόνος μέχρι το βράδυ.
– Στις 8 μ.μ. πήραμε όλους τους πελάτες με λεωφορεία για δείπνο στο δεύτερο όμορφο λιμάνι της Πάρου τη Νάουσσα όπου και είχαμε κρατήσει ολόκληρο το εστιατόριο ΠΕΡΒΟΛΑΡΙΑ.
– Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου με άψογη εξυπηρέτηση και πολύ καλή κουζίνα.
– Δύο νέοι μουσικοί έπαιξαν για λογαριασμό μας μουσική των Κυκλάδων και στελέχη μας τους συνόδευσαν με τραγούδι και πολύ κέφι.

Ημέρα 5η
– Αναχώρηση με τα γιώτ για τη Σαντορίνη όπου και φθάσαμε περίπου το μεσημέρι.
– Αποβίβαση με λάντζες στο λιμάνι Φηρών και μετάβαση στην Οία όπου και είχαν κλειστεί από τοπικό συνεργάτη παραδοσιακά καταλύματα.
– Φαγητό το βράδυ σε παραδοσιακό εστιατόριο στην Οία.

Ημέρα 6η
– Ημέρα ελεύθερη.
– Για όσους το επιθυμούσαν υπήρχε προγραμματισμένη εκδρομή στο Ηφαίστειο και στην Καμμένη ή στο Ακρωτήρι.
– Το φαγητό μεσημέρι / βράδυ ήταν ελεύθερο.

Ημέρα 7η
– Το πρωϊ ήταν ελεύθερο.
– Νωρίς το απόγευμα όλοι οι πελάτες μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης για τις πτήσεις τους προς Ηράκλειο (AIR GREECE). Το κάθε αεροπλάνο συνοδευόταν από ένα στέλεχος της εταιρείας μας.
– Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στελέχη του τοπικού μας γραφείου μαζί με εμάς είχαν ήδη οργανώσει την υποδοχή τοτ γκρουπ.
– Δύο λεωφορεία και ένα φορτηγό για τις αποσκευές ήταν έτοιμα για τη μεταφορά στην Ελούντα (70 χλμ.) από το αεροδρόμιο.
– Οι πελάτες χωρίσθηκαν σε δύο από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής (ELOUNDA MARE) και (PORTO ELOUNDA MARE) σε επιλεγμένα δωμάτια και bungalows.
– Με την άφιξη στα ξενοδοχεία υπήρχε για όλους ένα ποτήρι σαμπάνια. Οι αποσκευές πήγαν στα δωμάτια στην ώρα τους και στοPorto Elounda Mare ήταν μία πραγματικά εκπληκτική βραδιά με ψησταριές δίπλα στη θάλασσα.

Ημέρα 8η
– Μετά από ένα ήρεμο πρωινό στα δύο ξενοδοχεία υπήρχε οργανωμένη εκδρομή για την Κνωσσό και το Μουσείο του Ηρακλείου για όσους από τους πελάτες μας είχαν τη διάθεση να την παρακολουθήσουν.
– Όσοι δεν ακολούθησαν την εκδρομή απλά είτε έμειναν στο ξενοδοχείο, δίπλα στην πισίνα είτε ενοικίασαν αυτοκίνητα και έκαναν μόνοι τους μικρές εκδρομές.
– Προσωπικό του γραφείου μας εξυπηρετούσε με γραφείο στοElounda Mare.
– Το βραδινό φαγητό ήταν ελεύθερο.

Ημέρα 9η
– Πρωινό ελεύθερο.
– Προτάσεις υπήρχαν για μία σειρά από εκδρομές για όσους ήθελαν να μείνουν στα ξενοδοχεία.
– Η πλειοψηφία προτίμησε να μείνει ξαπλωμένη δίπλα στις πισίνες ακούγοντας μουσική και απολαμβάνοντας το ποτό τους.
– Για βραδινό φαγητό είχε οργανωθεί ένα Δείπνο Αποχαιρετισμού (Farewell Dinner) στο κοσμοπολίτικο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
– Αστακοί, ψαρομεζέδες, ψάρια μαζί με καλό ελληνικό κρασί βοήθησαν την γευστική επιτυχία της βραδιάς.
– Μία μικρή ομάδα μουσικών βοήθησε στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για την επιτυχία της βραδιάς.

Ημέρα 10η
– Το πρωινό σερβιρίσθηκε πολύ νωρίς διότι τα αεροπλάνα συνήθως δεν περιμένουν.
– Οι αποσκευές φορτώθηκαν σε φορτηγό και έφυγαν για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
– Δύο λεωφορεία και ένα ταξί (για αυτούς που άργησαν να ξυπνήσουν) μετέφεραν τους πελάτες στο αεροδρόμιο.
– Η Air Greece είχε έτοιμα τα αεροσκάφη της για τη μεταφορά στην Αθήνα.
– Όλα λειτούργησαν καλά και οι πελάτες έφθασαν στο Ανατολικό Αεροδρόμιο της Αθήνας στην ώρα τους για να προλάβουν την πτήση της TWA για τις ΗΠΑ.
– Του αποχαιρετήσαμε έναν – έναν προσωπικά με τις ευχές μας για ένα ευχάριστο ταξίδι και αυτοί μας υποσχέθηκαν κάποια ημέρα να επανέλθουν στη χώρα μας που λάτρεψαν.

Η παρουσίαση έγινε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Incentives & Conferences Dept. της Airtour Greece.

(Οκτώβριος 1995)