Συνέδριο ή Event;
SYNEDRIO & EVENT

του Κωνσταντίνου Καραγκούνη

Τα Συνέδρια ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν. Συνέδρια επιστημονικά (εκπαιδευτική διαδικασία) ή φορέων (ανταλλαγή απόψεων).

Ύστερα ήρθαν τα εταιρικά Συνέδρια. Καθοδήγηση των συνεργατών, ανταλλαγή εμπειριών, μαζική επικοινωνία στις πολυπρόσωπες πλέον, μεγάλες επιχειρήσεις.

Η σύγχρονη τεχνολογία άρχισε να δίνει περισσότερες δυνατότητες από τον απλό γραπτό ή προφορικό λόγο. Το show μπήκε στη ζωή μας. Οι σύνεδροι έπρεπε να “ξυπνήσουν”. Οι σύνεδροι έπρεπε να φύγουν εντυπωσιασμένοι. Να θυμούνται.

Και το συνέδριο έγινε εκδήλωση. Έγινε Event.

Γι’ αυτό το περιοδικό / οδηγός SYNEDRIO, ακολουθώντας τους καιρούς, έγινε SYNEDRIO & EVENT.

Γίναμε το SYNEDRIO Magazine & EVENT Guide.

Με δομή οδηγού – πρακτικότητα – αλλά χωρίς να χάνει τη δυνατότητα σφαιρικής ενημέρωσης ενός περιοδικού. Του μοναδικού περιοδικού για οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Επιτρέψτε μας λοιπόν τη συμβουλή: διοργανωτές συνεδρίων, μην μένετε στα παλιά. Ζωντανέψτε τα συνέδρια. Χρησιμοποιείστε τη σύγχρονη τεχνολογία – και δεν εννοώ το PowerPoint. Video, ψηφοφορίες, teleconference, μουσική, εφφέ… Είμαστε στην multimedia εποχή. Και δεν είναι κακό. Δεν μειώνει τη σοβαρότητα της μετάδοσης επιστημονικής γνώσης. Απλά τη διευκολύνει.

Και εσείς που ασχολείστε με το Event Management, δώστε περιεχόμενο, κείμενο, λόγο, διάλογο. Το show από μόνο του δεν αρκεί.

(Οκτώβριος 2006)