Το 3ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό – « Προκλήσεις και Ευκαιρίες για το Πόσιμο Νερό στην Ευρύτερη Περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα Βαλκάνια»

Ημερομηνία 16/06/2023, 9:00 πμ - 7:00 μμ
Τοποθεσία Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης/Αίθουσα Μ.Σαλτιέλ
Διεύθυνση 25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών "Ιωάννης Καποδίστριας"
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO ARIAPR
Τηλέφωνο 6979255605
Email info@ariapr.gr
Website www.thewater-forum.gr/

Το 3ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό
στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουνίου 2023 (Μέγαρο Μουσικής)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών “Ιωάννης Καποδίστριας” σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», τη EuroMediterranean Academy of Arts and Sciences (E.M.A.A.S), το Webster University Athens, το Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Συμβούλιο Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO, διοργανώνουν το 3ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό (3rd International Water Forum) στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουνίου 2023 (Μέγαρο Μουσικής) κάτω από τον τίτλο « Προκλήσεις και Ευκαιρίες για το Πόσιμο Νερό στην Ευρύτερη Περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα Βαλκάνια»
Το Φόρουμ έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Οι γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική με ταυτόχρονη διερμηνεία και θα υπάρξει διαδικτυακή σύνδεση μέσω live streaming.
Στο 3ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό θα συμμετέχουν επιστήμονες από χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής την Ελλάδα και τη Κύπρο. Οι εργασίες του θα επικεντρωθούν στην ποιότητα του πόσιμου νερού και στις επιπτώσεις του ακατάλληλου νερού στην υγεία και τη ζωή γενικότερα στις χώρες της ευρύτερης περιοχής.
Προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των χωρών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και οι προκλήσεις ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή για την ασφάλεια των υδάτινων πόρων θα αποτελέσουν κεντρικό άξονα του Φόρουμ.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι :
• Η Ποιότητα του Νερού, Βιωσιμότητα και Υγιεινή (Wash)
• Η Διπλωματία του Νερού και οι Διασυνοριακές Συνεργασίες στην Παροχή Νερού
• Η Κλιματική Αλλαγή, Έλλειψη Νερού και Υδροπλεόνασμα
• Διαχείριση των Υδάτων, Καινοτόμες-Τεχνολογίες και Περιβαλλοντική Ρύπανση
• Προστασία του Νερού σε Επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Στις 15 Ιουνίου 2023 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων “Μετάλλια Νερού” σε ελληνικές εταιρίες παραγωγής ή επεξεργασίας νερού, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου (invitation only).
Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.thewater-forum.gr/

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Μακεδονία
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr