Ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα, «ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση: προοδευτικές απαντήσεις»

Ημερομηνία 23/11/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία ΧΧΜέγαρο Μουσικής
Διεύθυνση ΧΧΒασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το transform!europe

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, στις 23 Νοεμβρίου, κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο ομ. καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο, Τζέρεμυ Λίμαν και ο καθηγητής Αγοράς Εργασίας και Ανισότητας στο Κέντρο Μελετών Ανισοτήτων του Άμστερνταμ, Βίμερ Σάλβερντα.

Τον «τόνο» της δεύτερης ημέρας θα δώσουν, από ελληνικής πλευράς, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ξεχωρίζουν όμως και οι ομιλίες, μεταξύ άλλων, του επ. καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Ντούισμπεργκ-Έσεν, Γκέρχαρντ Μπος και της καθηγήτριας Συγκριτικών Συστημάτων Απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Τζιλ Ρούμπερι.

Στο κλείσιμο της τρίτης και τελευταίας ημέρας, στις 25 Νοεμβρίου, θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ για να ακολουθήσει η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Αττική – Αθήνα
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr