Worldchefs – Electrolux Professional: Συνεργασία τέχνης και επιστήμης

Η WorldChefs (World Association of Chefs Societies) είναι το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Δίκτυο Σεφ, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση μαγειρικής που αποτελείται από 105 μέλη χώρες, 100 Επίσημες Οργανώσεις Σεφ – μέλη και 10 Εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Στοχεύει στην διατήρηση και βελτίωση των μαγειρικών προδιαγραφών των παγκοσμίων κουζινών. Ως μία παγκόσμια ‘’φωνή’’ του επαγγέλματος μαγειρικής, προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα στην τέχνη της μαγειρικής με την υποστήριξη της Electrolux Professional, τάσεις και την επιστήμη της μαγειρικής.

‘Ένα κύριο μέλημά της είναι η πολιτισμένη επιμονή σε πρακτικές της βιώσιμης κουζίνας.  Ένα συνέδριο της WorldChefs περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα, μαγειρική συναγωνισμού/διαγωνισμού, εμπορική έκθεση και πολλές μαγειρικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, όπως και πράξεις, όπως η εκλογή Προέδρου και συναντήσεις των Διευθυντών όλων των Ηπείρων της γης,(Continental Directors). Το WorldChefs Congress (Συνέδριο WACS) γίνεται κάθε 2 χρόνια από τους WorldChefs (Παγκόσμιους Μάγειρες). Η διεξαγωγή ενός Συνεδρίου WACS ενισχύει την θέση μιας χώρας εντός της διεθνούς κοινότητας, καθώς αυξάνει το ενδιαφέρον για την εθνική αυτή κουζίνα και αυξάνει επίσης τη δυναμική του τουρισμού της με συνδυασμό άλλων εκδηλώσεων, πριν ή μετά το συνέδριο.

image001

Έχει ήδη διεξαχθεί σε 34 πόλεις ανά τον κόσμο και έχει ήδη δημιουργήσει μια λαμπερή ιστορία 86 χρόνων. Περιλαμβάνει από 500 έως 1000 ανώτερους συμμετέχοντες από ολόκληρο τον κόσμο και είναι η μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης της κάθε εθνικής κουζίνας, κουλτούρας, παράδοσης και των τοπικών Σεφ, καθώς είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς μαγειρικής κοινότητας.

image002

Από 24 έως και 27 Σεπτεμβρίου, φέτος, στην Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, περισσότεροι από 800 Σεφ από 80 χώρες, επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους, την συνεύρεση των πολιτισμών τους, εμπειριών τους και κουλτούρας τους.  Μέσα από τα παρεχόμενα 12 σεμινάρια, όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία, έμαθαν και διδάχθηκαν από 34 ειδικούς της βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα της μοριακής κουζίνας Hervé This.

image003

Η Electrolux Professional και η WorldChefs εστιάζουν στην συνεργασία “Art & Science Come Together” (Η τέχνη και η επιστήμη είναι μαζί) συνδυάζει την μαγειρική δημιουργικότητα και το ταλέντο των Σεφ, με την γνώση, την τεχνολογία και την εξειδικευμένη εμπειρία, με λύσεις που προσφέρει η Electrolux Professional.  Έτσι οι Σεφ συνευρίσκονται μαζί στα Electrolux Centers of Excellence και παρέχονται παγκόσμιας τάξεως σεμινάρια, με επικέντρωση στα συστήματα Cook&Chill,  σαν λύση κλειδί για την βιώσιμη μαγειρική.

image004

Η δύναμη της συνεργασίας με τους Παγκόσμιους Σεφ είναι η παγκόσμια παρουσία και υποστήριξη της Electrolux σαν κορυφαίο όνομα, πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων (Προσέγγιση ‘’MIA Electrolux’’- βλέπε επίσης την πρωτοβουλία Feed the planet που μόλις επισημοποίησε ο όμιλος Electrolux), η ανακάλυψη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, τοπικών αλλά και διεθνώς και η ενδυνάμωση περαιτέρω συνενεργειών με εν ενεργεία συνεργάτες (π.χ.Nestlè Professional) και πιθανών άλλων νέων, είναι αποτελέσματα και στόχοι αυτής της συνεργασίας.

image005

Η 4-ημερη εκδήλωση – παγκόσμιος διαγωνισμός, τελικός του 2016 αφορούσε

  • Global Chef Challenge Finals
  • Global Pastry Chef Challenge
  • Hans Bueschkens Young Chef Challenge

έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο Σεφ με την καλύτερη μαγειρική τακτική θα κατακτήσει την κορώνα, πάντα με την πλήρη υποστήριξη και λύσεις από την Electrolux Professional.

image006

image007

Η παρουσία της Electrolux Professional στο Συνέδριο WACS το 2016 περιλάμβανε:

  • 10 πλήρεις κουζίνες διαγωνισμού μαγειρικής εξοπλισμένες με σύστημα COOK&CHILL, ψυγεία ECOSTORE HP, κουζίνες 4 εστιών με φούρνο range 900XP και μηχανήματα δυναμικής προετοιμασίας, όπως πλανητικά μίξερ, επαγωγικές εστίες, σαλαμάνδρες, μίξερ χειρός.
  • 2 ανεξάρτητες κουζίνες υποστήριξης για τους διαγωνιζόμενους, με καταψύκτες ECOSTORE HP, παγομηχανές, φριτέζες, blast chillers/freezers, vacuum packers (συσκευαστές κενού), ζαμπονομηχανές.
  • Μπλοκ μαγειρικής THERMALINE M2M (REDDOTAWARD), που διατέθηκε σε πλήρη λειτουργία και ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής στην Arena.
  • Χειροποίητο μπλοκ μαγειρικής MOLTENI που διατέθηκε επίσης σε πλήρη λειτουργία και που τοποθετήθηκε στην κύρια σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης όπου διεξήχθησαν όλα τα σεμινάρια.
  • Παράλληλα, η Electrolux Professional παρείχε στο περίπτερό της ως εκθέματα: THERMALINE M2M (REDDOTAWARD)μπλοκ μαγειρικής, πλυντήριοHOOD TYPE (REDDOTAWARD), καταψύκτη ECOSTORE HP, πλήρης σύστημα COOK&CHILL, μπλοκ μαγειρικής 900XP, καθώς και παρουσίαση Νέου πλυντηρίου & στεγνωτηρίου myPRO.
  • Επίσης, η πολύ δυνατή παγκόσμια συνεργασία με τη Nestle Professional στο περίπτερο της Chill Room για τους Young Chefs περιλάμβανε 2 πλήρως ψυχώμενα εξοπλισμένα LIBERO POINT 3, με επαγωγικές εστίες, πλατώ, wok, ψυγείο συντήρηση ECOSTORE HP, κλπ., σε πλήρη λειτουργία για επιδείξεις και εκπαίδευση και συναντήσεις με το παγκόσμιο δίκτυό τους.

Το επόμενο Συνέδριο θα γίνει το 2018 στην Kuala Lumpur, στην Μαλαισία.