1η Έκθεση Greek Tourism Expo, 5-7 Δεκεμβρίου 2014

Με την συμμετοχή πλέον των 120 εκθετών θα πραγματοποιηθεί η 1η Έκθεση Greek Tourism Expo στις 5-7 Δεκεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόκειται για την πρώτη διεθνή έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Αθήνα  στην οποία θ α παρευρίσκονται και τις τρεις ημέρες 85 Hosted Buyers κατά κύριο λόγο, από  ΗΠΑ, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία,  Σερβία,  Νορβηγία, Σουηδία, Πολωνία, Ταϊλάνδη, Ινδία, Κίνα, Ολλανδία, Ουκρανία,  Ρουμανία, Ισπανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Στόχος της Leader Expo-Leadertech  είναι η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2014 να αποτελέσει θεσμό στην ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά φέροντας κάθε χρόνο σε επαφή στη χώρα μας, τους διεθνείς Buyers τουρισμού (Θα υπάρξει πληθώρα Β2Β συναντήσεων με τους εκθέτες και κρατικούς φορείς) και τις διεθνείς επιχειρήσεις.  Το πρόγραμμα επιλογής των Hosted Buyers υλοποιείται από την εταιρεία Travel Media Applications.

Όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής της Leader Expo-Leadertech  , διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης, κ.  Χριστόφορος Παπαδιώτης  «η Ελλάδα της παγκόσμιας ιστορίας, του πολιτισμού και των 22 εκατ. τουριστών πρέπει να προχωρήσει και να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς συγκέντρωσης της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας του τουρισμού και των διεθνών εξελίξεων». Ο κ. Χρ.  Παπαδιώτης  αναφέρει ότι τα αρμόδια Υπουργεία και οι Φορείς του τουρισμού (Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Ναυτιλίας  και Αιγαίου, Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ΕΟΤ, ΕΒΕΑ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ και  HAPCO), στηρίζουν και συνεργάζονται με την έκθεση Greek Tourism Expo 2014. Όπως συμπληρώνει «η τουριστική αγορά, δέχθηκε με ενδιαφέρον τη διοργάνωση της Έκθεσης και μέχρι σήμερα  πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις δήλωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ αυξανόμενες καταγράφονται και νέες ζητήσεις για συμμετοχή». Η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2014  θεωρεί τον πολιτισμό αναπόσπαστο κομμάτι του Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν με περίπτερο στην έκθεση το Μουσείο της Ακρόπολης, το Βυζαντινό Μουσείο και το Υπουργείο Πολιτισμού. Καταλήγοντας ο κ. Χρ. Παπαδιώτης τονίζει : «Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας στηρίζουν, τους χορηγούς και τους εκθέτες μας οι οποίοι μας έδωσαν την δυνατότητα να επιτύχουμε στην προσπάθειά μας. Ξεπέρασε δε πραγματικά τις προσδοκίες μας το ενδιαφέρον που δείχνουν  οι Hosted Buyers για να επισκεφθούν την Έκθεσή μας και να συναντηθούν  με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο να αυξήσουν,  με τη συνεργασία τους,  τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα. Εμείς οργανώνουμε για πρώτη χρονιά μία έκθεση – γιορτή για τον Ελληνικό τουρισμό και περιμένουμε την μεγαλύτερη δυνατόν στήριξη και συμμετοχή όλων όσων ασχολούνται με τον Ελληνικό τουρισμό».

Υπογραμμίζεται ότι η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2014 θα είναι πλούσια σε παράλληλες εκδηλώσεις έχοντας ως στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων για την ανέλιξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η Έκθεση φιλοδοξεί να δημιουργήσει σε όλο τον Εκθεσιακό και Συνεδριακό χώρο δυναμικά business corners έτσι ώστε η όλη διοργάνωσή τους  να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες. Αναφορικά με τους hosted buyers οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα Come to Meet the  Greeks”, προβλέπεται φιλοξενία για 5 ημέρες, ξενάγηση και γευσιγνωσία στην Αθήνα, επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους Επιδαύρου, Μυκηνών και Δελφών και ημερήσια κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί μέχρι στιγμής είναι οι κάτωθι :

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « Ο Ελληνικός Τουρισμός στη Νέα Εποχή» το οποίο πλαισιώνεται από τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ( επιστημονική διοργάνωση ΕΒΕΑ). ΘΕΜΑ : «Εμπορικά Επιμελητήρια: Πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις ανάδειξης της Ελλάδας ως διακεκριμένου τουριστικού προορισμού. Καλές πρακτικές διμερών Επιμελητηρίων στον τομέα του τουρισμού».

1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ & ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Περιφερειάρχες , Δήμαρχοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης θα παρουσιάσουν προτάσεις, ιδέες και λύσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα Θα τονιστεί δε η μεγάλη σημασία των συνεργασιών μεταξύ των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.

FORUM: ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ:  Με την συμμετοχή των αρμόδιων επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες, η δυναμική και η σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας αλλά και η αναγκαιότητα αλλαγών για την εκμετάλλευση του Home Ρorting.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Ο ΣΕΤΕ θα διοργανώσει την Ημερίδα με θέμα : «Τουρισμός: Ανάπτυξη-Απασχόληση, εμπόδια & απειλές»

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ DIGI.TRAVEL .Το 2ο Συνέδριο Digi.Travel   θα φιλοξενήσει μια σειρά διεθνών ομιλητών οι οποίοι θα αναλύσουν τις τάσεις του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος στα ταξίδια και τον τουρισμό ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση σε πετυχημένα case studies, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εταιριών που διακρίθηκαν  για τις επιδόσεις τους στο online travel.

Τέλος η Έκθεση πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

Υπουργείο Τουρισμού  , Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας ,   Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου,  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος , ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ και HAPCO και

Με την στήριξη των:

ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και  ΕΛΛΗΝΟΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

IMG_1003

IMG_1051