SITE: Crystal Awards 2015
Best Destination-Based Experiential Incentive Travel Program

Inspiration India –  “Curry and Tea Incentive – A Unique Travel Experience in 2 Countries”

Τα Crystal Awards διοργανώνονται από τη SITE (Society for Incentive Travel Excellence) και βραβεύουν τις καλύτερες διοργανώσεις ταξιδιών κινήτρων της χρονιάς. Στο παγκόσμιο συνέδριο της SITE στο Νέο Δελχί της Ινδίας έγινε η απονομή των βραβείων για το 2015, όπου βραβεύτηκαν τα καλύτερα ταξίδια κινήτρων, που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο από την 1η Μαΐου 2014 έως την 30η Απριλίου 2015. Οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή κριτών, οι οποίοι έκαναν την αξιολόγησή τους με κριτήριο την απόδοση των επενδύσεων, τη δημιουργικότητα, τις πρακτικές βιωσιμότητας, το κόστος διαχείρισης / προϋπολογισμού και την ικανότητα αντιμετώπισης προκλήσεων.

3.1

Η Impact Organization ήθελε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ταξίδι κινήτρων για 25 επισκέπτες, συνοδευόμενους από τις συζύγους τους. Επρόκειτο για ιδιοκτήτες φαρμακείων από την Αυστραλία και μέλη της Φαρμακευτικής Εταιρείας της Αυστραλίας. Στόχος ήταν η δημιουργία μίας μοναδικής εμπειρίας, μίας περιπέτειας εμπνευσμένης από την Ινδία. Το πρόγραμμα “Κάρυ και τσάι” ταξίδεψε τους συμμετέχοντες στην Ινδία και στη Σρι Λάνκα, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, αναλύθηκαν προκλήσεις, που σχετίζονταν με τις επιχειρήσεις των καλεσμένων, βοηθώντας τους να σχεδιάσουν στρατηγικές, για να εξελίξουν τις επιχειρήσεις τους. Αυτό το ταξίδι προσέφερε μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες και είχε αντίκτυπο στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη και στη σύσφιξη των σχέσεών τους.
Το όραμα της Inspiration India ήταν να δημιουργήσει μια μοναδική και περιπετειώδη εμπειρία, διαφορετική από τα ταξίδια, που διοργανώνονταν στο παρελθόν. Το πρόγραμμα αποτέλεσε ένα συνδυασμό της Ινδίας και της Σρι Λάνκα, παρέχοντας μία μοναδική εμπειρία, αποτελούμενη από πολιτιστικές εμπειρίες, περιπετειώδεις δραστηριότητες και κοινωνική ευαισθητοποίηση. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο χωριό Bandhwari, στα περίχωρα του Δελχί, όπου η Incentive Foundation υλοποιεί ένα πρόγραμμα για την υγεία, τη χειραφέτηση και την εκπαίδευση των γυναικών, αναγνωρίζοντας το καθήκον της, ως υπεύθυνης εταιρικής οντότητας, να βοηθήσει γενικότερα την τοπικό κοινωνία. Μετά την παρουσίαση του έργου, που επιτελεί το Ίδρυμα και την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις υγείας και στα εκπαιδευτικά κέντρα, οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν τόσο, που έδωσαν μια γενναιόδωρη δωρεά για το έργο. Η Ινδία και η Σρι Λάνκα αποδείχθηκαν ιδανικές επιλογές για το πρόγραμμα, καθώς ενίσχυσαν την εμπειρία των συμμετεχόντων με ξεχωριστές δραστηριότητες, που μπορούν να βρεθούν μόνο σε αυτούς τους προορισμούς.

Αποτελεσματικότητα
Ο πρωταρχικός στόχος του προγράμματος ήταν να αναπτύξουν οι φαρμακοποιοί τις επιχειρηματικές τους στρατηγικές για την αντιμετώπιση των δύο μεγαλύτερων προκλήσεων του κλάδου τους, οι οποίες είναι: (α) η πώληση φαρμάκων χαμηλού κόστους στο διαδίκτυο, ιδίως των γενόσημων φαρμάκων, και (β) η πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ σε μειωμένες τιμές. Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων έπρεπε να αναπτύξουν στρατηγικές, για να ανταγωνιστούν τις αλλαγές που επέφεραν η τεχνολογία και οι μαζικές πωλήσεις. Υψηλής ποιότητας επαγγελματικά σεμινάρια σε συνδυασμό με σχετικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, βοήθησαν τους φαρμακοποιούς να επινοήσουν τακτικές για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού. Οι φαρμακοποιοί επωφελήθηκαν στο έπακρο από τις εμπειρίες, που έζησαν στο ταξίδι, αναδιαρθρώνοντας τις επιχειρήσεις τους και αυξάνοντας σημαντικά την απόδοση των επενδύσεών τους. Μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία, η Impact Organization έχει ήδη αναθέσει στην Inspiration India την οργάνωση επόμενων ταξιδιών κινήτρων σε Bhutan και Myanmar.

3.2

Η Δημιουργική προσέγγιση
Η Inspiration India κατάφερε να συνδυάσει επιτυχημένα τον πολιτισμό, την ιστορία και την κουζίνα των προορισμών. Η περιήγηση στην Ινδία περιλάμβανε ταξίδι με το πολυτελές τρένο Maharajas’ Express, κάμπινγκ στους αμμόλοφους του Rajasthan και εκπληκτικά δείπνα σε παλάτια, συνοδευόμενα από μουσικοχορευτικά θεάματα. Η περιήγηση στη Σρι Λάνκα περιλάμβανε γευσιγνωσία τσαγιού, εκπαιδευτικές συνεδρίες, επαφή με το Βουδισμό, γνωριμία με τη gourmet κουζίνα διαφόρων περιοχών, τα μπαχαρικά και το περίφημο ρύζι της Σρι Λάνκα, βόλτα με το ιστορικό τρένο Viceroy, απελευθέρωση μικρών χελωνών στη θάλασσα από το τοπικό εκκολαπτήριο και τάισμα μωρών ελεφάντων.

Η Εκτέλεση του προγράμματος
Η οργάνωση του προγράμματος ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, ώστε να επιλεγούν οι ιδανικές ημερομηνίες διεξαγωγής του ταξιδιού. Η Inspiration India συνεργάστηκε με τις αεροπορικές εταιρείες Air Ινδία και Sri Lankan Airlines, ώστε οι θέσεις των καλεσμένων να είναι προκαθορισμένες. Επίσης, επιλέχθηκαν τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία, για να φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες. Η Ινδία και η Σρι Λάνκα είναι ασφαλείς προορισμοί και οι επισκέπτες επωφελήθηκαν από τους νέους κανόνες σχετικά με την έκδοση βίζας, καθώς και από τις νέες υποδομές που έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απολαύσουν εκπληκτικές εμπειρίες.

Μετάφραση/Προσαρμογή: Έλενα Καραγκούνη