2ο Ετήσιο Συνέδριο Τουρισμού

image004 (1)Εντυπωσιακά στοιχεία για τις «νέες αγορές» που βοηθούν στην ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού άλλα και στις νέες προβλέψεις για το τελευταίο τρίμηνο του 2013 θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο του 2ου Ετήσιου Συνέδριου Τουρισμού που οργανώνει ο Σύλλογος Διευθυντών  Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, από 9:30 π.μ.- 5 μ.μ., στην αίθουσα «CORONA», στις εγκαταστάσεις  της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Παναγιώτης Ζελελίδης, θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο για τις προοπτικές της νέας τουριστικής περιόδου και θα ανακοινώσει  στοιχεία που αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «VIA EGNATIA» μια πρωτοβουλία του Ελληνικού  Ιδρύματος Πολιτισμού Westküste/Holstein παράρτημα Βερολίνου το οποίο στοχεύει να δώσει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της δυνατότητας σύνδεσης του Περιφερειακού Σχεδιασμού με τον Τουρισμό έτσι ώστε μεμονωμένες προσφορές προϊόντων να υπαχθούν στο ευρύτερο θέμα του σχεδιασμού προϊόντων και της εμπορικής τους προώθησης. Η κοινή, συνδετική «στέγη» μπορεί μακροπρόθεσμα να ενισχύσει την εικόνα και να διευκολύνει την δημιουργία νέων προσφερομένων προϊόντων. Επίσης η πρωτοβουλία αυτή μέσα από την συνεργασία με τους σημαντικότερους φορείς της Βόρειας Ελλάδας φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων, το οποίο θα συνδέσει τις διάφορες κατά τόπους τουριστικές πρωτοβουλίες και θα τις καταστήσει εμπορικώς ενεργές.