Αναπτυξιακά Έργα στην Κύπρο

Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας

Η Ανάπλαση της πάει πολύ! Ο λόγος για το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας , κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, από την πασίγνωστη λεωφόρο των Φοινικούδων ως την παραλία Μακένζι. Το τμήμα αυτό είναι πλέον ελκυστικότατο μετά την πρόσφατη ανάπλασή του για ανέμελους περιπάτους, με λωρίδα ποδηλασίας, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, ανανεωμένο φωτισμό και χώρους πρασίνου και όλα αυτά δίπλα στο κύμα. Η παρέμβαση αυτή άλλαξε το πρόσωπο της πόλης. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαικό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο της πόλης.

Το εν λόγω τμήμα του δρόμου έχει δύο διακριτά μέρη: το ιστορικό που περιλαμβάνει τις Φοινικούδες και το Φρούριο της πόλης ως το πάρκο Ταπά Χανά και το σύγχρονο από το πάρκο μέχρι το Μακένζι.

Cyprus_Larnaka_Plateia_Evropis_lrg

94.Larnaka  Palm Tree Promenade

Εδώ Λεμεσός! Η Νέα Μαρίνα Λεμεσού συγκαταλέγεται στα hot spot της πόλης

Ολοκληρωμένη πια, η Μαρίνα Λεμεσού συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο hot spot της πόλης.

Η Μαρίνα Λεμεσού έχει ήδη καλωσορίσει τους πρώτους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στα οικιστικά συγκροτήματα Nereids και Thetis Residences, ενώ χάρη στις 39 πολυτελείς επαύλεις Peninsula Villas, αποτελεί το μόνο Έργο στη Μεσόγειο που διαθέτει θέσεις ελλιμενισμού ακριβώς μπροστά από ιδιωτικές επαύλεις. Οι αγοραστές προέρχονται από την Κύπρο, τη Ρωσία, Αραβικές και Ευρωπαϊκές χώρες και οι κατοικίες τους έχουν θέα απρόσκοπτη προς την Μεσόγειο.

Το θαλάσσιο τμήμα της Μαρίνας της Λεμεσού, που λειτούργησε πριν από έναν χρόνο, διαθέτει 650 θέσεις ελλιμενισμού για πολυτελή σκάφη αναψυχής μήκους από 8 έως 115 μέτρα έχοντας την δυνατότητα να φιλοξενήσει superyachts. Κάθε θέση ελλιμενισμού έχει πρόσβαση στις σύγχρονες διευκολύνσεις που πρέπει να προσφέρει μια Μαρίνα. Η Μαρίνα Λεμεσού προσφέρει ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διευκολύνσεις και αποτελεί ένα έργο ορόσημο που ολοκληρώνεται, επανατοποθετώντας την Κύπρο στο ναυτικό χάρτη σκαφών αναψυχής, συμβάλλοντας αισθητά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Στο εμπορικό κομμάτι της Μαρίνας θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οι επισκέπτες σε 12 χώρους αναψυχής και 42 καταστήματα, τα οποία έχουν χωροθετηθεί στο χερσαίο τμήμα. Σε ημερήσια βάση, η Μαρίνα δέχεται καθημερινά 4000 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους χώρους αναψυχής, περιλαμβάνονται επώνυμα καφέ και γνωστοί χώροι εστίασης και ένα SPA Center με γυμναστήριο, ενώ προσφέρεται και χώρος στάθμευσης για 750 οχήματα.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.limassolmarina.com

5_Limassol_Marina_1_lrg