Τι συναίσθημα θα “φορέσει” η εκδήλωσή σας;

της Έλενας Καραγκούνη

emotionΗ εντύπωση του κοινού για μία εκδήλωση, διαμορφώνεται άμεσα από τα συναισθήματα, που του προκάλεσε η εκδήλωση αυτή. Συνεπώς, είναι σημαντικό να επιμεληθούμε την εκδήλωσή μας, έτσι ώστε να προκαλέσει τα “σωστά” για εμάς συναισθήματα στον επισκέπτη. Για να γίνει αυτό, πρέπει κάθε φορά που παίρνουμε μία σημαντική απόφαση για την εκδήλωση, να θέτουμε 2 ερωτήσεις: Η επιλογή που κάναμε, 1) πώς θα κάνει τον επισκέπτη να αισθανθεί, και, 2) πώς θέλουμε εμείς να τον κάνει να αισθανθεί. Εάν οι απαντήσεις συγκλίνουν, τότε η απόφασή μας είναι και η σωστή και προχωράμε στο επόμενο ζήτημα.

Σε κάθε εκδήλωση, ανεξαρτήτως θέματος, σκοπού και κοινού, κοινός παρανομαστής είναι η δημιουργικότητα. Κανείς δεν επιδιώκει να διοργανώσει μία εκδήλωση χωρίς έμπνευση και ενδιαφέρον. Κάθε διοργανωτής θέλει να θυμούνται την εκδήλωσή του και μάλιστα με καλές, αν όχι τέλειες, εντυπώσεις.

Σαφώς και το να ελέγξουμε τα συναισθήματα των καλεσμένων μας δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, ωστόσο υπάρχουν τρόποι, για να τα κατευθύνουμε στον επιθυμητό δρόμο. Στόχος δεν είναι η πρόκληση ενός απλού συναισθήματος, αλλά η δημιουργία αναμνήσεων, που θα κρατήσουν.

Ζεστασιά

Η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική. Η είσοδος του καλεσμένου στο χώρο της υποδοχής, πρέπει να του δίνει την αίσθηση, ότι μπαίνει σε ένα φιλόξενο και φιλικό χώρο, ώστε να προσαρμοστεί γρήγορα και να χαλαρώσει.

Προσωπικότητα

Ο χώρος της εκδήλωσης πρέπει να αντανακλά έντονη προσωπικότητα, ιδίως, όταν πρόκειται για εκδηλώσεις προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Όταν η ίδια η εκδήλωση δημιουργεί θετικά συναισθήματα, υποσυνείδητα ο καλεσμένος προσδίδει θετικές ιδιότητες και στο αντικείμενο προώθησης, όπως αξιοπιστία, ασφάλεια, εμπιστοσύνη και ευχαρίστηση. Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε έναν τρόπο, για να προσελκύσουμε την προσοχή των επισκεπτών μας και να διαφοροποιηθούμε, ταυτόχρονα, από τους ανταγωνιστές μας.

Επικοινωνία

Ο τρόπος που θα επικοινωνήσουμε με το κοινό μας, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το πώς θα μας δει. Η επίκληση στο συναίσθημα είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο μας, για να τραβήξουμε τη προσοχή του.