« SILVER TOURISM 55plus- Mοχλός Ανάπτυξης για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου»

Ημερομηνία 10/11/2018, Ολοήμερο
Τοποθεσία Η αίθουσα Α του συνεδριακού κέντρου «Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ» βρίσκεται στον 2ο όροφο του Περ. 8
Διεύθυνση Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Philoxenia Διεθνής Έκθεση Τουρισμού
Τηλέφωνο Τ. 2310 291231 K. 6979 331046
Email ms@helexpo.gr
Website philoxenia.helexpo.gr/el/2018_Tourism_55_Plus
Ποιοι είναι οι «ασημένιοι» τουρίστες? Ποια είναι τα διαφορετικά κίνητρα των αυτών των τουριστικών ομάδων? Τι ψάχνουν όταν ταξιδεύουν? Οι τάσεις του τουρισμού για τους ασημένιους τουρίστες ακολουθούν τα ίδια πρότυπα όπως και για τους άλλους τουρίστες? Ποια η τεχνογνωσία που απαιτείται ώστε ο τουριστικός κλάδος της χώρας να εκμεταλλευτεί κατάλληλα αυτή την ηλικιακή κατηγορία ταξιδιωτών προς όφελος της επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου? Ερωτήματα και θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο της έκθεσης τουρισμού PHILOXENIA, το οποίο θα δώσει βήμα σε εκλεκτούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να προσφέρουν τα φώτα τους στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και δη, του ξενοδοχειακού. Το συνέδριο αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και θα πραγματοποιηθεί 10 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο «Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ» τηςHELEXPO. Τα τουριστικά ρεύματα ηλικίας άνω των 55, συνταξιούχοι ή μη συνταξιούχοι, διαφέρουν ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, το κοινωνικοοικονομικό προφίλ και τις προσωπικές προτιμήσεις. Οι “ασημένιοι” τουρίστες συνήθως έχουν χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα από ό,τι ο υπόλοιπος πληθυσμός, αλλά είθισται να ξοδεύουν περισσότερα για τις διακοπές τους. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, τείνουν να αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής αγοράς καθώς ταξιδεύουν περισσότερο από άλλες εποχές. Aυτοί οι ταξιδιώτες έχουν μεγάλη τουριστική εμπειρία, αποτελώντας ίσως τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.  Ωστόσο, είναι πιο ευέλικτοι ως προς το πότε μπορούν να ταξιδέψουν και γι αυτό δεν επιλέγουν περιόδους τουριστικής αιχμής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε έναν προορισμό, οι «ασημένιοι» τουρίστες θα πρέπει να απολαύσουν την εμπειρία του ταξιδιού, ώστε να έχουν αρκετές πληροφορίες για πιθανές δραστηριότητες (μουσεία, υπαίθριες δραστηριότητες, επισκέψεις σε φυσικά και πολιτιστικά τοπία, πρόσβαση σε εστιατόρια και χώρους υγιεινής). Η σημασία του να υπάρχουν κατάλληλες υποδομές και εκπαιδευμένο προσωπικό που θα γνωρίζει καλά τα διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται σε μια περιοχή, βάσει των αναγκών τους και μάλιστα αυτών που αφορούν σε παροχή υπηρεσιών υγείας, ευζωίας και υψηλής γαστρονομίας, είναι καθοριστική. H είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

Χάρτης

Δεν υπάρχει Χάρτης

Γεωγραφική Περιοχή

  • Μακεδονία
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr