4 Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΑΔΙΟΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ «The Labyrinth of the Unexpected: unforeseen treasures in impossible regions of phase space»

Ημερομηνία 29/05/2017 - 03/06/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία -
Διεύθυνση -, Αρκαδία
Website www.atnf.csiro.au/research/conferences/2017/Labyrinth/index.html

Εμπνευστής και οργανωτής του σημαντικού αυτού συνεδρίου είναι ο καταγόμενος από το Κεραστάρι Αρκαδίας Δρ. Τάσος Τζιούμης φυσικός-ραδιοαστρονόμος και μηχανολόγος , υπεύθυνος του Ραδιοαστρονομικού Συστήματος της Αυστραλίας, αντιπρόσωπος της Αυστραλιανής κυβέρνησης στο Διεθνή Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών στη Γενεύη και διευθυντής των μηχανικών της CSIRO ,οργανισμού που κατασκευάζει τα τεράστια ραδιοτηλεσκόπια για την παρακολούθηση και εξερεύνηση του διαστήματος. Κάθε 5 χρόνια, στο χωριό Κεραστάρι Αρκαδίας , ερευνητές ραδιοαστρονόμοι από όλα σχεδόν τα ραδιοτηλεσκόπια του κόσμου συναντώνται για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις και αστρονομικές τεχνικές. Τα προηγούμενα συνέδρια έγιναν το 2002, 2007 και 2012.

Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 29 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2017, θα διερευνήσει πώς η επιστήμη της ραδιοαστρονομίας άνοιξε νέα παράθυρα στο Σύμπαν (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανακάλυψη των ταχέως μεταβαλλόμενων ραδιοπηγών-Fast Radio Bursts, FRBs), προοπτικές οι οποίες σύντομα θα φέρουν νέα στοιχεία για την μελέτη του Σύμπαντος (π.χ. πειράματα για την εύρεση εξωγήινης ζωής-SETI) καθώς και για το πώς δημιουργήθηκαν οι νέες τεχνικές και πως εξελίχθηκαν οι παραδοσιακές μέθοδοι έρευνας. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου θα τιμήσει τον Έλληνα επιστήμονα Δρ. Τάσο Τζιούμη για το σημαντικό έργο του ,που προάγει την επιστήμη της φυσικής , με το βραβείο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Η απονομή του βραβείου θα γίνει την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 το πρωί. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν για όλα τα μέλη και τους φίλους της Ε.Ε.Φ. που θέλουν να το παρακολουθήσουν αρκεί να συμπληρώσουν και αποστείλουν ηλεκτρονικά έως 15 Μαΐου 2017 την φόρμα συμμετοχής . Το συνέδριο θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα εκτός των προσφωνήσεων της έναρξης που θα γίνουν και στα ελληνικά. .

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Πελοπόννησος
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr