2ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – ENVIMAD 2018

Ημερομηνία 23/10/2018, Ολοήμερο
Τοποθεσία ΕΕΔΕ
Διεύθυνση Λεωφ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 61, Αθήνα 
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας GREEN ANGELS - Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO GREEN ANGELS σε συνδιοργάνωση με την ΕΕΔΕ
Τηλέφωνο 210 2112000 (εσωτ *708), 210 7200150
Email idip-py@eede.gr, info@greenangels.gr
Website www.greenangels.gr/envimad-2018/

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα προς συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελώντας ζήτημα υψηλής προτεραιότητας στη διεθνή πολιτική ατζέντα.

Συμβάλλοντας στην ενημέρωση και την ανάπτυξη του γόνιμου προβληματισμού σχετικά με το μέλλον της προστασίας του περιβάλλοντος, η κοινότητα των GREEN ANGELS σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2ο Environmental Management DebateENVIMAD 2018.

Το Environmental Management DebateENVIMAD αποτελεί μία πρωτοβουλία που η κοινότητα των GREEN ANGELS εγκαινίασε για πρώτη φορά πέρυσι (το 2017) και πρωτοστάτησε στα τεκταινόμενα της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ανοιχτού διαλόγου για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής στην Ελλάδα, δίνοντας βήμα τόσο στις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες περιβαλλοντικής διαχείρισης, όσο και σε εταιρείες που δημιουργούν ή και εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 200 στελέχη Ομίλων και Επιχειρήσεων της χώρας εμπιστεύτηκαν την ενημέρωσή τους στη διοργάνωση από την 1η χρονιά.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση, η συζήτηση και η ανάλυση, μέσω εξειδικευμένων εισηγήσεων και διαλόγου, όλων των περιβαλλοντικών εξελίξεων σε επιχειρηματικό, θεσμικό και νομοθετικό επίπεδο, η αναφορά σε νέες στρατηγικές, πρακτικές, τεχνολογίες και ιδέες με γνώμονα το περιβάλλον, καθώς και η ανάδειξη επίκαιρων περιβαλλοντικών θεμάτων που προβληματίζουν και απασχολούν την κοινωνία των πολιτών. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από εισηγητές και τον διάλογο μεταξύ εκπροσώπων της ηγεσίας Ομίλων και Επιχειρήσεων της χώρας, αλλά και να λάβουν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης θα αφορά στις αλληλεπιδράσεις του Πλαστικού, της Θαλάσσιας Ρύπανσης και των Τροφίμων με το Περιβάλλον, θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του μοντέλου της Βιώσιμης Ανάπτυξης και παρουσιάζοντας επιτυχημένες μεθοδολογίες και πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής διαχείρισης σε επίπεδο ολοκληρωμένων εταιρικών στρατηγικών.

Σε ότι αφορά στη φετινή εκδήλωση, η δομή της θα χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες. Στην πρώτη ενότητα οι κεντρικοί ομιλητές/εισηγητές θα κληθούν να παρουσιάσουν, σύμφωνα με τον χώρο που εκπροσωπούν, θέματα που αφορούν στις αλληλεπιδράσεις του τρίπτυχου Πλαστικό, Θαλάσσια Ρύπανση και Τρόφιμα με το Περιβάλλον, ενώ οι συμμετέχοντες της δεύτερης ενότητας θα συμμετάσχουν σε ένα πάνελ προσκεκλημένων ομιλητών, δίνοντας ένα σημαντικό ραντεβού για μια εποικοδομητική συζήτηση – debate αναφορικά με την «καυτή» περιβαλλοντική επικαιρότητα και απαντώντας σε ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου που θα έχει το ρόλο του συντονιστή.

Βασικά θέματα που θα αναλυθούν είναι τα εξής:

 • Πρόληψη, ορθή διαχείριση και ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών
 • Περιβαλλοντικό τέλος πλαστικής σακούλας και αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του
 • Συνέπειες της απόρριψης του πλαστικού στη θάλασσα
 • Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή
 • Πρόληψη και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης
 • Μέτρα αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής ρύπανσης στη βιομηχανία τροφίμων
 • Διαχείριση αποβλήτων στη βιομηχανία τροφίμων

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε Υψηλόβαθμα Στελέχη Ομίλων και Επιχειρήσεων, όπως:

CEOs – Chief Executive Officers, CFOs – Chief Financial Officers, CTOs – Chief Technical Officers

Επίσης απευθύνεται και σε επικεφαλείς τμημάτων όπως:

Environmental & Sustainability Managers, Quality Managers, HSQE Managers, CSR Managers,

Procurement Managers, Marketing Managers, Logistics Managers, HR Managers, κτλ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ:

Ελληνικά Πετρέλαια, ΤΙΤΑΝ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικός Χρυσός, Βιοχάλκο, Xerox, ΕΡΓΟΣΕ, Daikin, Prime Marine, Combatt, Alpha Bank, ΔΕΣΦΑ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Eurocert, TUV Hellas, Enel Green Power, Polyeco, ΔΕΗ, Γευσήνους, Ανακύκλωση Συσκευών, κ.α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω link:

http://www.greenangels.gr/envimad-2018/

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην εκδήλωση του ENVIMAD 2018 είναι δωρεάν και απαιτείται μόνο η εγγραφή.

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε στο παρακάτω link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRo46NTYZNwW1PyNFiOiXWKlrQQQyQcVoLnXzOJtoKbYVVAg/viewform

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

 • Αττική – Αθήνα
 • Κατηγορίες Συνεδρίου

  Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

  Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr