13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Ημερομηνία 11/02/2023 - 12/02/2023, Ολοήμερο
Τοποθεσία πολιτιστικό κέντρο Γερακα
Διεύθυνση -, Γέρακας
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας ο Δήμος Παλλήνης και οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης»
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO CongressGroup
Website epicuros.gr/Symposio/kombos13/

2020: Ομιλία τ.Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στο 10ο Πανελλήνιο Επικούρειο Συμπόσιο

2020: Π.Παναγιωτόπουλος – Καθηγητής Α.Λιόλιος – Καθηγητής  Γ.Χρούσος – Δήμαρχος Παλλήνης Α.Ζούτσος – Καθηγητής  Σ.Κριμιζής – Δρ. Δ.Σιμόπουλος – Καθηγητής  Θ.Πελεγρίνης – Καθηγητής  Χ.Γιαπιτζάκης

Φίλες και Φίλοι, Κυρίες και Κύριοι

Σας προσκαλούμε στο «13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ» που διοργανώνουν ο Δήμος Παλλήνης και οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2023.
Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στη χώρα μας και διεθνώς. Στην Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο πανελλήνιο φιλοσοφικό συνέδριο, καθώς από το 2011 το παρακολουθούν 300 έως και 500 σύνεδροι ανά έτος, ενώ την περσινή διαδικτυακή διεξαγωγή του παρακολούθησαν περισσότερα από 3000 άτομα. Επιπλέον, έχει αναδειχθεί ως το μοναδικό παγκοσμίως ετήσιο φιλοσοφικό συνέδριο που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική σημασία της ανθρωπιστικής και διαφωτιστικής Επικούρειας διδασκαλίας και για τον λόγο αυτό το χαιρετίζουν διεθνείς θαυμαστές της από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.
Σκοπός του Πανελληνίου Συμποσίου Επικούρειας Φιλοσοφίας είναι να δοθεί η ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να έρθει σε επαφή με τον επιστημονικό ανθρωπισμό της φιλοσοφίας του Επίκουρου, που προσφέρει μια διαχρονική πνευματική θωράκιση απέναντι στα πανανθρώπινα ψυχολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά αδιέξοδα, με τον απλούστερο αλλά και αρτιότερο τρόπο προσέγγισης μιας ευδαιμονικής ζωής, με φρόνηση, φιλία και αλληλεγγύη, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Οι Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Αττική – Αθήνα
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

  • ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Εκπαίδευση – Φιλολογία – Φιλοσοφία…)
  • Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr