11th Corporate Communication Conference

Ημερομηνία 06/12/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία Αμφιθέατρο Maroussi Plaza
Διεύθυνση -, Μαρούσι
Τηλέφωνο 210 6617 777
Διεθνείς keynote ομιλίες που επικεντρώνονται στα επίκαιρα ζητήματα των fake news, αλλά και της διαχείρισης ψηφιακής φήμης, βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας του 11ου Corporate Communication Conference.
Διεθνείς keynote ομιλίες
Donald Steel F. Chief Communications Advisor, BBC / Global Crisis Communications Expert  «Crisis communications in the age of the smartphone, social media and fake news» Η χρήση του κινητού τηλεφώνου και των social media δεν έχουν αλλάξει μόνο την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται μια κρίση, αλλά κυρίως την συμπεριφορά μας. Ο Donald Steel, ένας ειδικός διαχείρισης κρίσεων που έχει έρθει αντιμέτωπος με μερικές από τις μεγαλύτερες μιντιακές ιστορίες της δεκαετίας, θα ανακαλύψει μαζί μας πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις πρακτικές διαχείρισης κρίσεων σε μια εποχή που ο κόσμος γύρω μας αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα μέσα από την οθόνη ενός κινητού. Αλήθεια, έχουν σήμερα κάποια αξία τα λόγια; Θα μπορούσε – ή θα έπρεπε – η διασπορά ψευδών ειδήσεων μετά από ένα περιστατικό να επηρεάσει το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός επικοινωνιολόγου; Λίγα λόγια για τον Donald Steel Ο Donald Steel είναι ίσως ένας από τους σπουδαιότερους ειδικούς σε θέματα διαχείρισης κρίσεων. Υπήρξε πρώην Επικεφαλής Επικοινωνίας του BBC, καθώς και Εκπρόσωπος Τύπου του ίδιου οργανισμού για 11 χρόνια, όπου διαχειρίστηκε μερικές από τις μεγαλύτερες μιντιακές ιστορίες της δεκαετίας: τη δολοφονία του παρουσιαστή Jill Dando, την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο τηλεοπτικό κέντρο του BBC στο Λονδίνο, την απαγωγή του δημοσιογράφου Alan Johnston, την κατακραυγή του Αραβικού κόσμου σχετικά με την απόφαση των BBC και Sky TV να μην προβάλουν φιλανθρωπική ενέργεια υπέρ του λαού της Γάζας για λόγους αμεροληψίας.
Albéric Guigou CEO, Reputation Squad «Communications lessons learned the hard way: takeaways from the votes for Brexit, Trump, and Macron» Πολιτικοί φορείς και εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες εξελίξεις στη δημιουργία και διάχυση πληροφορίας. Η διαμόρφωση της κοινής γνώμης επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από διάφορες πηγές, όπως η αδιαφορία στα παραδοσιακά Μέσα, καθώς και ότι πια οι διαρροές θεωρούνται ως «πρόοδος» σε μια Δημοκρατία. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι μια απειλή που μπορεί να προκαλέσει πραγματικά μεγάλο πλήγμα, ειδικά όταν προκαλείται από εξτρεμιστές και προπαγανδιστές νέας γενιάς. Με βάση τις αναλύσεις που έχουν υλοποιηθεί με αφορμή το Brexit, την εκλογή Trump, και τις γαλλικές εκλογές, η Reputation Squad θα αναλύσει τους τρόπους με τους οποίους επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία τις πρωτοφανείς επιθέσεις στο περιβάλλον των Νέων Μέσων. Λίγα λόγια για τον Albéric Guigou Ο Albéric Guigou ξεκίνησε την καριέρα του στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία. Έχοντας εργαστεί σε εταιρείες στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική, το 2009 ίδρυσε την Reputation Squad, ένα augmented influence agency. Πρόκειται για ένα καινοτόμο γραφείο εταιρικής επικοινωνίας και διαχείρισης διαδικτυακής φήμης, με πελάτες εταιρείες, αλλά και φυσικά πρόσωπα όπως Επικεφαλής Κρατών, Ανώτατα Στελέχη, VIPs, κλπ.
Η Ελληνική εμπειρία
Οι εγχώριες τάσεις και η συμβολή της Εταιρικής Επικοινωνίας στην επιχειρησιακή υποστήριξη, όπως αποτυπώνονται από τους:
 • Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας, Όμιλος ΟΤΕ
 • Χριστίνα Ακουρή, Διευθύντρια Επικοινωνίας,Παπαστράτος - Philip Morris International Inc (PMI)
 • Δήμητρα Δασκαλάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων, Metro ΑΕΒΕ
 • Στέφανος Διανέλλος, Head of Corporate and Regulatory Affairs, Ελλάδα-Μάλτα-Κύπρος-Ισραήλ, British American Tobacco Hellas
 • Γεράσιμος Μονοκρούσος, P.R., Marketing & C.S.R. Associate, Νέα Οδός & Κεντρική Οδός
 • Φωτεινή Μπαμπανάρα, Head of Communications, Novartis Hellas
 • Έλλη Παναγιωτοπούλου, Communications & Corporate Relations Manager, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
 • Αγγελική Παπαδοπούλου, Corporate Affairs Manager, Nestlé Hellas S.A.
 • Άννα Πετρίδου, Προϊσταμένη Τμήματος Επικοινωνίας, Αττικές Διαδρομές
 • Ανθή Τροκούδη, Διευθύντρια Επικοινωνίας,Olympia Group

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

 • Αττική – Αθήνα
 • Κατηγορίες Συνεδρίου

  Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

  Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr