ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ημερομηνία 31/10/2023 - 02/11/2023, 12:00 πμ
Τοποθεσία Λουτρά Πόζαρ
Διεύθυνση -, Πελλα
Website www.anpe.gr

Δημιουργικός Τουρισμός … σημαίνει αξιομνημόνευτες εμπειρίες στους επισκέπτες με οφέλη που γυρνούν στην τοπικές κοινωνίες υποδοχής. 31 Οκτ – 2 Νοε οργανώνουμε στην Πέλλα και συγκεκριμένα στα Λουτρά Πόζαρ, στο Λουτράκι και στην Έδεσσα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο με σημαντικές εισηγήσεις και εργαστήρια με παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την διοργάνωση έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος ENERDECA η Αναπτυξιακή Εταιρία Ν.Πέλλας. Το συνέδριο είναι ανοικτό, υβριδικό και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην φιλοξενία και την δημιουργία εμπειριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετέχουν 14 Ελληνικές Αναπτυξιακές εταιρίες, 2 Πορτογαλικές, 1 Κυπριακή και 1 Λιθουανική, με επικεφαλή τον συντονιστή του προγράμματος την Αναπτυξιακή Εταιρία Καβάλας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν σε τοπικό, εθνικό ή διακρατικό επίπεδο με άλλους ενδιαφερόμενους. Ενδεικτικές δράσεις δημιουργικού τουρισμού είναι τα συμμετοχικά εργαστήρια Τέχνης (π.χ. Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Σχεδίου και απεικόνισης),     Εργαστήρια και Εκδηλώσεις Αφήγησης μύθων και ιστοριών, Εργαστήρια παραδοσιακής τέχνης (π.χ. Κεραμική, Υφαντουργία, Μεταλλοτεχνία κ.α), Γαστρονομικά εργαστήρια και μαθήματα,    Εργαστήρια Φωτογραφίας, Βίντεο, Ψηφιακών Τεχνών, Φεστιβάλ Τέχνης ή παράδοσης,    Καλλιτεχνικές κατοικίες (residencies), Ερμηνευτικές ξεναγήσεις με αλληλεπιδραστικό διάλογο, Εργαστήρια αρχαίων παραδόσεων με ενεργή συμμετοχή.

Στο συνέδριο μεταξύ άλλων παρουσιάζονται οι ενδιαφέρουσες εργασίες της Δρ. Nancy Duxbury ερευνήτριας και συντονίστριας του ερευνητικού προγράμματος Cities, Cultures and Architecture [Πόλεις, πολιτισμοί και αρχιτεκτονική] στο Centre for Social Studies [CES, Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών] του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα της Πορτογαλίας εξετάζοντας μεταξύ άλλων, τον ρόλο του πολιτισμού στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη, στην πολιτιστική χαρτογράφηση και στον δημιουργικό τουρισμό. Επίσης παρουσιάζεται η εργασία του Δρ.Ευάγγελου Κυριακού, ειδικού διαχείρισης προορισμών για τον αναγκαίο συσχετισμό με τον προορισμό με την παρουσίαση “Δημιουργικός Τουρισμός, Δημιουργικός Προορισμός … EdessaCityCard ένα Δημιουργικό Δίκτυο. Διαχείριση & Προώθηση Προορισμών σε Τοπικό Επίπεδο”. Το συνέδριο λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Έδεσσας & της Ορεινής Πέλλας, στα Λουτρά Πόζαρ και συγκεκριμένα στο Λουτράκι Αλμωπίας. Παράλληλα θα υπάρχει  η ευκαιρία οικοξεναγήσεων στους Δρόμους του Νερού και η επιδεικτική εφαρμογή στην πράξη όσων χρειάζεται να υποστηρίζει ένας προορισμός. Η πρόσκληση είναι ανοικτή στους ενδιαφερόμενους ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και εξ’αποστάσεως παρακολούθησης. Η ελληνική ενδοχώρα μπορεί να συμβάλλει σημαντικά με δημιουργικές προτάσεις 365 ημερών για την συνολική προστιθέμενη αξία για κάθε επιμέρους προορισμό στην κατεύθυνση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και διαχείρισης του Ελληνικού Τουρισμού μέσα από συνέργειες δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Σημειώνουμε ότι η Έδεσσα, η Αλμωπία & η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για οργανωμένες επισκέψεις μονοήμερης, 3ήμερης ή 5ήμερης διάρκειας για οικογένειες και μικρές ομάδες.  Για το πρόγραμμα της εκδρομής σας καθώς και για την Edessa City Card, την κάρτας πόλης της Έδεσσας περισσότερες πληροφορίες θα πάρετε στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας 23810 20300, www.edessacity.gr εκεί όπου μπορείτε να ζητήσετε τον οδηγό πόλης και περιοχής όπως επίσης και πληροφορίες για επιλογή του κατάλληλου καταλύματος και της γνωριμίας με την τοπική γαστρονομία.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Μακεδονία
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

  • ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (Γαστρονομικός – Αναψυχής – Συνεδριακός – Ιατρικός – Εναλλακτικός Τουρισμός… )
  • Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr