Συνέδριο Λογοτεχνίας με την θεματική: “Η Λογοτεχνία της περιόδου του Μεσοπολέμου στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας”

Ημερομηνία 12/04/2018 - 14/04/2018, Ολοήμερο
Τοποθεσία κτίριο της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Αγρινίου
Διεύθυνση -, Αγρίνιο
Email filologoiagrinio@gmail.com.
Website filologoiaitoloakarnania.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html

Το Συνέδριο ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον ενεργών επιστημόνων και εκπαιδευτικών, ενώ οι μέχρι τώρα εισηγήσεις αφορούν το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων του Μεσοπολέμου όπως ο Τραυλαντώνης, ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Μίνως Ζώτος, Στάθης Ζαρκιάς κ.α., αλλά και με θεματικές που αγγίζουν τον ευρύτερο λογοτεχνικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας συμπεριλαμβανομένου της Ηπείρου, των Ιόνιων Νήσων, της Στερεάς Ελλάδας και της Δυτικής Πελοποννήσου.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποφάσισε, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, να αναδείξει το έργο των τοπικών συγγραφέων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου. Για το λόγο αυτό προσκαλεί ποιητές, πεζογράφους, λογοτέχνες να εκθέσουν το έργο τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.

«Ο Σύνδεσμος μας θεωρεί ότι η  τοπική λογοτεχνία δικαιούται αναγνώρισης. Οι τοπικοί λογοτέχνες αφήνουν συχνά πίσω τους πλούσιο έργο που, δυστυχώς, γρήγορα χάνεται μαζί τους. Πολλοί από αυτούς αποτέλεσαν δραστήριες και δημιουργικές μορφές που τίμησαν με την παρουσία τους τις τοπικές κοινωνίες και δεν αξίζει να τους παραδώσουμε στη λήθη. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων θα συλλέξει με σεβασμό το έργο τους και θα δημιουργήσει σε γυμνάσιο του Αγρινίου βιβλιοθήκη» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

Βασικοί θεματικοί άξονες: 
 α) Λογοτέχνες της Δυτικής Ελλάδας που εμφανίζονται αυτή την περίοδο. 
β)Η πρόσληψη της λογοτεχνίας του Μεσοπολέμου από λογοτέχνες της ΔυτικήςΕλλάδας . 
 (Συγγραφείς και κριτικοί της λογοτεχνίας με καταγωγή από τη Δυτική Ελλάδα).”

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Στερεά Ελλάδα – Εύβοια
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr