Συνέδριο Ιστορίας

Ημερομηνία
25/11/2017 - 27/11/2017

Χώρος
Αίθουσα «Λυδία» του ξενοδοχείου ΛΟΥΣΥ

Πόλη : Καβάλα

Γεωγραφικό Διαμέρισμα

Πληροφορίες

Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας : Δήμος Καβάλας

Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO :

Τηλέφωνο :

Email :

Website :


Το Συνέδριο έχει να κάνει με άγνωστα ιστορικά γεγονότα της περιόδου από το 1835 που είχε συσταθεί το πρώτο Ελληνικό Προξενείο στην Καβάλα, μέχρι το 1918, με τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ορισμένες εισηγήσεις θα έχουν ως πηγή τα φωτοτυπημένα αρχεία του Γιώργου Αστεριάδη και της οικογένειάς του, τα οποία δωρίστηκαν στον Δήμο Καβάλας. Πρόκειται για πολλά έγγραφα από τα γενικά αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών, της Αθήνας, τα οποία εμπιστεύτηκε στον ιστορικό ερευνητή Κων. Χιόνη, να τα ταξινομήσει και να τα παραδώσει στο Ιστορικό Μουσείο Καβάλας. Παρόμοια συνέδρια είχαν να γίνουν από το 1977, ενώ αργότερα έγιναν με πρωτοβουλία του Νίκου Ρουδομέτωφ και του Ι.Λ.Α.Κ. το 2001, 2005, και το 2009.

Οι εργασίες του Συνεδρίου αυτού, θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου, ενώ συνολικά οι εισηγητές θα είναι 44 ερευνητές και ειδικοί επιστήμονες. Ο κάθε σύνεδρος θα μιλήσει για 15 λεπτά της ώρας, ενώ ολόκληρες οι εισηγήσεις τους θα δημοσιευθούν στην έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Γανίτης, θα παρουσιάσει την ερευνητική του εργασία με θέμα «η προσφορά της οικογένειας Τόκκου στην Καβάλα», το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Λυδία του ξενοδ. ΛΟΥΣΥ και θα προσφέρει στους παρόντες από ένα αντίγραφο παλιάς φωτογραφίας της πόλης της Καβάλας.


Ετικέτες: ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Κοινωνιολογία - Νομική - Πολιτική - Ιστορία - Γλωσσολογία - Επικοινωνιολογία... )
Θέλετε να διοργανώσετε Συνέδρια, Ημερίδες και άλλες Εκδηλώσεις; Επισκεφθείτε το MICE.gr και βρείτε Συνεργάτες!
Scroll To Top