Συμπόσιο: Lingua grega, nossa paixão! (Ελληνική Γλώσσα, το πάθος μας!)

Ημερομηνία 17/10/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αίθουσα Σεμιναρίων του Π.Τ.Ν. (1ος όροφος)
Διεύθυνση -, Ιωάννινα
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University της Βραζιλίας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των δράσεων του Instituto De Letras και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών τα τελευταία δύο χρόνια, με σειρά κοινών πρωτοβουλιών όπως είναι το Ελληνοβραζιλιάνικο Συμπόσιο που οργανώθηκε πέρυσι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η συλλογική έκδοση για την ελληνική γλώσσα στο πλαίσιο του περιοδικού Revista de Estudos Hellenicos, οι συμμετοχές Καθηγητών του Rio De Janeiro University στα δύο τελευταία Θερινά Πανεπιστήμια «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» κ.ά.
Στο Αφιερωματικό Συμπόσιο θα μιλήσουν οι κ.κ.

· Fernanda Lemos De Lima, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Συντονίστρια Τομέα Ελληνικής Γλώσσας του Rio De Janeiro University.
· Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γενικός Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
· Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διδακτικής Νεοελληνικής Γλώσσας Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
· Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας.
· Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία έχει αναλάβει και την οργάνωση – συντονισμό της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Ήπειρος
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr