Νέοι και ανακαινισμένοι χώροι στο Holiday Inn Thessaloniki

Ημερομηνία 26/09/2023, Ολοήμερο
Τοποθεσία Ζάππειο Μέγαρο
Διεύθυνση -, Αθήνα
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO verticom
Τηλέφωνο 2109245577
Email info@verticom.gr
Website www.5gconference.gr/index.php/el/

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις όσον αφορά την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που φέρνουν τα δίκτυα 5G, τα οποία πλέον αναπτύσσονται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με τις πρώτες εφαρμογές και υπηρεσίες που αξιοποιούν την πρώτη φάση των δικτύων 5G να έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους, το ζητούμενο είναι να γίνει το επόμενο βήμα. Το οικοσύστημα έχει αρχίσει ήδη να δημιουργείται και οι συνέργιες μεταξύ των stakeholders έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους.
Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επενδύουν αφενός στην ταχεία επέκταση των δικτύων τους σε όλη την επικράτεια της χώρας και αφετέρου στην υλοποίηση της επόμενης φάσης, όσον αφορά τις core υποδομές τους, προκειμένου να περάσουμε στην εποχή του 5G SA (Stand Alone). Το 5G SA αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη δεδομένου ότι θα επιτρέψει να υλοποιηθούν μία σειρά από νέες εφαρμογές, οι οποίες θα αξιοποιούν χαρακτηριστικά όπως η χαμηλή απόκριση (low latency) και το network slicing.

Παράλληλα, βλέπουμε στην Ελλάδα μία σειρά από οργανισμούς και επιχειρήσεις να προωθούν την ανάπτυξη ιδιωτικών δικτύων (campus networks) αξιοποιώντας το 5G για να θέσουν σε λειτουργία νέα, καινοτόμα μοντέλα λειτουργίας. Όπως επίσης, βλέπουμε και επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το 5G προκειμένου να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Τα επόμενα βήματα όσον αφορά στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δικτύων 5G θα αποτελέσουν και τον κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί το 5G Conference 2023. Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την τεχνολογία αλλά και case studies από οργανισμούς και επιχειρήσεις που έχουν σπεύσει ήδη να αξιοποιήσουν το 5G.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξουν παρουσιάσεις από κορυφαία στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τον γενικότερο στόχο, όμως, να είναι να υπάρξει μία αμφίδρομη συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Το 5G Conference Southeastern Europe 2023 είναι μία εκδήλωση που περιλαμβάνει συνεδριακές εκδηλώσεις με κορυφαίο περιεχόμενο και μία καινοτόμα και αμφίδρομη προσέγγιση των παρουσιάσεων αλλά και μία έκθεση όπου οι χορηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δικτύων 5G.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Αττική – Αθήνα
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

  • ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Πληροφορική – Διαδίκτυο – Τεχνητή Νοημοσύνη – Τηλεπικοινωνίες… )
  • Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr