Ημερίδα του ΚΑΠΕ για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ από Ενεργειακές Κοινότητες

Ημερομηνία 14/07/2017, 12:00 πμ
Τοποθεσία Συνεδριακό χώρο της «Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης»
Διεύθυνση Μαρίνου Αντύπα 54, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας- ΚΑΠΕ
«Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις «Ενεργειακές Κοινότητες και άλλες διατάξεις», η Ενεργειακή Κοινότητα είναι ένας Αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού, με στόχο την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, επισημαίνεται  στην ίδια ανακοίνωση. Μέλη μιας ενεργειακής κοινότητας μπορεί να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα καθώς και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α’ και Β’ βαθμού. Οι διατάξεις του προσχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ προβλέπουν σειρά κινήτρων για τις Ενεργειακές Κοινότητες, όπως σταθερό φορολογικό συντελεστή εισοδήματος για πέντε χρόνια, ένταξη τους στον αναπτυξιακό νόμο, εξαίρεση τους από τις ανταγωνιστικές διαδικασίες και υποβολής προσφορών για σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, κ.α. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη 5 Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί (Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου, Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας, Electra energy, σEnergy και Iris Hellas)». Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση έργων ΑΠΕ από τις Ενεργειακές Κοινότητες, αλλά και η οικονομική ανάλυση αυτών. Επίσης θα παρουσιαστούν επιλεγμένες Ευρωπαϊκές εμπειρίες από Ενεργειακούς Συνεταιρισμούς.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Μακεδονία
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr