Ημερίδα με θέμα “Sustainability for the tourism industry”

Ημερομηνία 19/10/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία Εκθεσιακό Κέντρο MEC
Διεύθυνση Λ. Λαυρίου 301, Παιανία
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
Email greenkey@eepf.gr
Στα πλαίσια της χρονιάς Ανάπτυξης του Αειφόρου Τουρισμού, όπως έχει ορισθεί το 2017, από την 70η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Mediterranean International Tourism Exhibition (ΜΙΤΕ) σε συνεργασία με την  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου,  και ώρες 14:00 - 17:00,  ημερίδα με θέμα “Sustainability for the tourism industry”. Στο συνέδριο θα παρευρεθούν 7 ομιλητές εκπρόσωποι του τουρισμού από μεσογειακές χώρες, από UN-WTO (Παγκόσμιο Οργανισμό του Τουρισμού), το Foundation for Environmental Education (FEE) και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), πανεπιστημιακοί καθηγητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και από κλαδικούς φορείς του τουρισμού. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στην ημερίδας είναι:
 • Τουρισμός στο γενικό πλαίσιο των 17 Στόχων για Αειφόρο Ανάπτυξη
 • Το φυσικό περιβάλλον ως κινητήριος δύναμη για αειφόρο τουρισμό
 • Περιβαλλοντικές προκλήσεις στις χώρες της Μεσογείου, επιπτώσεις για την βιομηχανία του Τουρισμού και στρατηγικές προσαρμογής
 • Προκλήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων
 • Οικολογικές πιστοποιήσεις ως εργαλεία δημιουργίας αειφόρου ξενοδοχειακής βιομηχανίας
 • Αειφόρος ανάπτυξη στον καιρό της κρίσης
Από τη συζήτηση δε θα λείψουν οι αναφορές στις πιθανές προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Η ΜΙΤΕ θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017  στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία).  

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

 • Αττική – Αθήνα
 • Κατηγορίες Συνεδρίου

  Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

  Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr