Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά (Annual World Cultural Heritage Youth Symposium)

Ημερομηνία 19/04/2018 - 23/04/2018, Ολοήμερο
Τοποθεσία -
Διεύθυνση -, Αρχαία Ολυμπία
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανοιχτής Καινοτομίας, Επιστήμης και Πολιτισμού
Website www.olympiayouthsymposium.com 
Το Συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Development Goals) όπως αυτοί περιγράφονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στην Agenda 2030 και ειδικότερα με τους στόχους SDG 4.7 και SDG 17 (https://sustainabledevelopment.un.org/post2015/transformingourworld ). Το Συμπόσιο διοργανώνεται στο διάστημα 19 Απριλίου – 23 Απριλίου 2018 και η επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική. Στο Συμπόσιο θα πάρουν μέρος: -μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των σχολείων που ανήκουν στο παγκόσμιο Δίκτυο ASPnet UNESCO -μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των σχολείων που ανήκουν στο παγκόσμιο δίκτυο του I.B.O. (International Baccalaureate Organization) -φοιτητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο. Το Συμπόσιο στοχεύει: -στη διάδοση της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσα από παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και δράσεις -στην ανάπτυξη διαλόγου με θέμα τον Πολιτιστικό Πλουραλισμό, όπως αυτός θα παρουσιαστεί μέσα από παρουσιάσεις, ψηφιακές εκθέσεις και workshops. Πριν τη λήξη του Συμποσίου οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν ψήφισμα για τη διατήρηση της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το οποίο θα μεταβιβαστεί στην UNESCO στις 21 Μαΐου, ημέρα που έχει θεσπιστεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία για το Διάλογο και την Ανάπτυξη (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development). Σκοπός του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανοιχτής Καινοτομίας, Επιστήμης και Πολιτισμού είναι η δημιουργία ενός θεσμού, ώστε κάθε χρόνο μαθητές και φοιτητές από όλον τον κόσμο να συγκεντρώνονται στην Αρχαία Ολυμπία και να ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Πελοπόννησος
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr