ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ημερομηνία 28/06/2017 - 29/06/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία Ξενοδοχείο Divani Caravel
Διεύθυνση Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας ΟΣΕ
Στόχος του συνεδρίου, είναι, σε μία ιδιαίτερα αποφασιστική καμπή για τη συνολικότερη ενίσχυση του σιδηροδρόμου και τη σταδιακή μετατροπή του σε βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής συνδυασμένων μεταφορών, να συνεισφέρει στην κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων σχετικά: Με τα ήδη προγραμματιζόμενα, αλλά και συνολικότερα με τα νέα έργα υποδομής που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές αλλά και τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Με τη συμβολή του στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών  εμπορευματικών μεταφορών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των βιομηχανικών περιοχών.  Με  την εξέλιξη των επενδύσεων στον τομέα των εμπορευματικών κέντρων και συνολικότερα στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών. Με την  εξασφάλιση των πλέων ασφαλών συνθηκών σιδηροδρομικής μεταφοράς. Με τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτικά  μέσα για έργα και επενδύσεις, με την καλύτερη αξιοποίηση της ενεργειακής διάστασης του σιδηροδρόμου, αλλά και με τις αλλαγές  που επιφέρει στη σιδηροδρομική αγορά το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο για την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς και τη μεταφορά χρήσιμης ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας  για την ενίσχυση της. Μια επίκαιρη θεματολογία Οι κοσμογονικές εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους και  η  άμεση ανάπτυξη   του ελληνικού σιδηροδρόμου θα κυριαρχήσουν στην εισαγωγική ενότητα όπου  έχουν κληθεί να απευθύνουν τις σκέψεις τους, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Κώστας  Καραμανλής, βουλευτής,  Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της «Νέας Δημοκρατίας». Στο πλέον φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα για τον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο και πώς αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί  από την Ελλάδα θα αναφερθεί σε παρέμβασή του  ο κ. Carlo Borghini , Διευθύνων  Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας  Shift2Rail. Η κ. Τiana Tournier, Διευθύντρια Στρατηγικής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων - Εuropean Union Agency for Railways θα εξηγήσει, πού βρίσκεται σήμερα η προσπάθεια εναρμόνισης και ενοποίησης των συστημάτων των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων, προκειμένου τα τρένα να καθίστανται ασφαλέστερα όταν κυκλοφορούν διασυνοριακά. Στην υποστήριξη που υπάρχει από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου θα αναφερθεί η κ. Άννα Δάντη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας  της Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα.  Στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Θάνος Βούρδας, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, θα αναφερθεί στην άμεση  ανάπτυξη  του ελληνικού σιδηροδρόμου ως βασική προϋπόθεση για καθαρές και φθηνές μεταφορές, διεθνείς επενδύσεις, σημαντικό όγκο μεταφοράς εμπορευμάτων και μετατροπή της χώρας σε διεθνή διαμετακομιστικό κέντρο και κέντρο logistics. Από τη δική του πλευρά, ο κ. Γεώργιος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, θα εξηγήσει πώς συνδέεται η τουριστική  κίνηση και εξυπηρέτηση στη χώρα μας  με  την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Αττική – Αθήνα
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr