Στοχευμένες δράσεις του TCB τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2015, τo TCB συνεχίζοντας το πρόγραμμα προβολής και δικτύωσης του φορέα και των μελών του, πραγματοποίησε στοχευμένες δράσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

 • Πρόγραμμα “Διπλωματία Πόλεων”, Αντιδημαρχία Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
  Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 21 Ιανουαρίου 2015
  Σόφια και Φιλιππούπολη, Βουλγαρία, 21-23 Απριλίου 2015

Με τη δράση “Διπλωματία Πόλεων”, η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στόχο έχει να παρουσιάσει την πόλη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό σε επίπεδο προβολής και προώθησης, σε χώρες από τις οποίες φιλοδοξεί να αντλήσει ισχυρότερο ποσοστό επισκεπτών για την πόλη μας.  Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει δρομολογηθεί η διεκδίκηση σχετικής διοργάνωσης για την Θεσσαλονίκη. Το TCB συμμετείχε ενεργά στις αποστολές αυτές στις γειτονικές χώρες, καθώς είναι αγορές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περιοχή των Βαλκανίων, διενεργώντας σημαντικές συναντήσεις και σχεδιάζοντας περαιτέρω δράσεις.

 

 • HAPCO/ EFAPCO Think Forum, 13 Μαρτίου 2015, Αθήνα

Επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού από την Ελλάδα και την Ευρώπη συναντήθηκαν στην εκδήλωση αυτή, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO). Τόσο το πρόγραμμα, όσο και η ροή της συζήτησης επικεντρώθηκαν σε θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία της συνεδριακής αγοράς, σχετίζονται με τον χώρο της υγείας (βλ. ιατρικά συνέδρια), με την τεχνολογία (βλ. υιοθέτηση νέων εφαρμογών στις διοργανώσεις), αλλά και γενικότερα με τη σημερινή κατάσταση της αγοράς MICE και του brand “Ελλάδα” ως συνεδριακός προορισμός.  Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο ΣΕΤΕ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου φορέα, σε συνεργασία της Marketing Greece και του HAPCO, με αποκλειστικό αντικείμενο την προώθηση του ελληνικού MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions/Events)

 

 • 3ο Travel Trade Athens 2015 Workshop, 27 Απριλίου 2015, Αθήνα

Στην ετήσια θεσμοθετημένη διοργάνωση επαγγελματικού χαρακτήρα της Αθήνας, συμμετείχαν 80 επιλεγμένοι επαγγελματίες – buyers, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός αφορά το Συνεδριακό Τουρισμό, από περίπου 20 χώρες (Αμερική, Αυστραλία, Βραζιλία, Ινδία, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία κ.α.) Το Thessaloniki Convention Bureau συμμετείχε για πρώτη φορά στην διοργάνωση, πραγματοποιώντας 16 συναντήσεις με buyers αλλά και σημαντικές επαφές για την διοργάνωση σχετικού ταξιδιού εξοικείωσης στην Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα.
ΔΙΚΤΥΩΣΗ TCB

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη σύμπραξης μεταξύ των φορέων της πόλης το TCB και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας και δεσμεύτηκαν για την από κοινού προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία του Διευθυντή του CEDEFOP, κ. James Calleja, με τη συμμετοχή του TCB συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η βούληση για συνεργασία αναφορικά με εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη και αφορούν θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης.

Επιπρόσθετα, το TCB, με εκπρόσωπο/ομιλητρια την κα. Δ. Αμαραντίδου, συμμετείχε στις 18 Μαρτίου 2015 σε παρουσίαση του φορέα στα εγκαίνια του Συνεδριακού Κέντρου Πανοράματος, (του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη), ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία για τα προσδοκώμενα οφέλη από την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.
Τέλος, το TCB πραγματοποίησε σημαντικές διεθνείς συμμετοχές:

 

 • Conventa, 21 – 22 Ιανουαρίου 2015 Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Το Thessaloniki Convention Bureau συμμετείχε στην 7η διοργάνωση της Έκθεσης Συνεδρίων, Εκδηλώσεων και Ταξιδιών Κινήτρων Conventa μετά από πρόταση φιλοξενίας από τον Διευθυντή του Γραφείου Συνεδρίων της Σλοβενίας, κ. Miha Kovacic. Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν 25 ραντεβού με hosted buyers από την περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης.  Η Conventa είναι μια ανερχόμενη έκθεση και στην 7η χρονιά της σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας καταγράφοντας συνολικά 3.428 ραντεβού από 226  Hosted buyers.

 

 • ICCA Mediterranean Chapter Meeting, 19 -22 Φεβρουαρίου 2015, Μάλτα

Το TCB ως ενεργό πλέον μέλος της Διεθνούς Ένωσης, συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση των χωρών της Μεσογείου με στόχο την εκπαίδευση και δικτύωση των μελών της.  Παραδοσιακά, η συνάντηση αυτή ενδυναμώνει τις σχέσεις φιλίας/συνεργασίας των επιμέρους χωρών.  Στο Mediterranean Chapter συμμετέχουν οι: Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λίβανος, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Σερβία, Τουρκία. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το Mediterranean Chapter αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γεωγραφικές ενότητες του ICCA.

 

 • ACE of M.I.C.E Exhibition, 26 – 28 Φεβρουαρίου 2015 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η Θεσσαλονίκη είχε παρουσία για πρώτη φορά στην μοναδική εξειδικευμένη έκθεση που πραγματοποιείται στην Τουρκία για το συνεδριακό και επαγγελματικό τουρισμό μέσω του TCB.  Το Thessaloniki Convention Bureau συμμετείχε στην ACE of MICE με δικό του περίπτερο μαζί με εννιά συνεκθέτες – μέλη του TCB (Artion Conferences & Events, Capsis Hotel Thessaloniki, Domotel Hotels & Resorts, HELEXPO SA, Makedonia Palace, Mediterranean Palace Hotel, Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης-ΟΜΜΘ, Porto Palace Hotel και The Met Hotel) ελκύοντας εξαιρετική δημοσιότητα. Στην έκθεση έλαβαν μέρος 262 Hosted Buyers από 25 διαφορετικές χώρες και 13.000 επαγγελματίες επισκέπτες.
Επόμενη συμμετοχή του TCB

 • ΙΜΕΧ, 19 – 21 Μάϊου 2015, Φρανκφούρτη, Γερμανία

Φέτος, η Θεσσαλονίκη δίνει το παρόν με την ευρύτερη εθνική αποστολή, σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για τη Διοργάνωση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων και μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρα από τα προγραμματισμένα ραντεβού, θα συμμετάσχει και στις ομαδικές παρουσιάσεις για hosted buyers, που διοργανώνει το Γραφείο Ε.Ο.Τ. της Φρανκφούρτης  στο περίπτερο του.  Στις τρείς μέρες που διαρκεί η έκθεση θα συμμετάσχουν 3.500 εκθέτες, 4.000 hosted buyers και συνολικά προβλέπεται να πραγματοποιηθούν 65.000 B2Β συναντήσεις.