Σε εκδήλωση του ΚΟΤ παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες της Κύπρου για Συνέδρια και ταξίδια Κινήτρων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28.6.17 στην Αθήνα, σε γνωστό χώρο εκδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος εκδήλωση ενημέρωσης  για τις δυνατότητες της Κύπρου στον τομέα των Συνεδρίων και Ταξιδίων Κινήτρων (C&I) και για τα νέα αντίστοιχα σχέδια οικονομικής προσέλκυσής τους,εκ μέρους του Cyprus Convention Bureau του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Κ.Κενεβέζος, η Πρόεδρος του HAPCO, κα Ε. Τόλη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρίας, κ. Κ. Δημουλάς και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας, κ. Ι. Βατάλας. Συμμετείχαν επίσης στελέχη Ταξιδιωτικών γραφείων που παρέχουν υπηρεσίες στον τομέα C&I, εκπρόσωποι φαρμακευτικών και ασφαλιστικών εταιριών καθώς και εκπρόσωποι ΜΜΕ.

Η εκδήλωση διαρθρώθηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο, η Λειτουργός Μάρκετινγκ του γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού στην Αθήνα, κα Ιωάννα Χατζηκωστή αναφέρθηκε στην ασφάλεια και την ποιότητα που προσφέρει ο προορισμός και στα εμπλουτιστικά έργα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου που έχουν ολοκληρωθεί, πχ. Μαρίνα Λεμεσού, Νέο Terminal Επιβατών στο Λιμάνι Λεμεσού, αναμόρφωση παραλιακού μετώπου Λάρνακας, την «θητεία» της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Ειδικότερα η Πάφος είναι η πρώτη κυπριακή πόλη που λαμβάνει τον τίτλο,  η μικρότερη πόλη της Ευρώπης που τον έλαβε ποτέ, διαθέτοντας ταυτόχρονα τον χαμηλότερο προϋπολογισμό.

Μνεία έγινε επίσης και για τις επερχόμενες αναπτύξεις, όπως την αναμόρφωση της Πλατείας Ελευθερίας στην Λευκωσία, τις Μαρίνες σε Λάρνακα και Αγία Νάπα και το Καζίνο, καθώς για τις πρόσφατες διακρίσεις της Κύπρου,αναφορικά με: τις υποδομές ΑΜΕΑ του Αεροδρομίου Λάρνακας, τις ολοένα και αυξανόμενες γαλάζιες σημαίες στο νησί (62 φέτος/59 πέρυσι)και την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη.Αναφορά επίσης έγινε στις πολυάριθμες και ιδιαίτερες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο νησί και μπορούν να ενταχθούν σε εκδηλώσεις που αφορούν C&I.

Στο δεύτερο μέρος, η κα Νικολέττα Παφίτου, εκ μέρους του Cyprus Convention Bureau αναφέρθηκε στις δωρεάν Υπηρεσίες του CCB όπως: ενημέρωση για την συνεδριακή υποδομή της Κύπρου, παροχή support letters σε bids διεκδίκησης Συνεδρίων, υπηρεσίες καλωσορίσματος αεροδρομίου, παροχής αναμνηστικών δώρων για VIPs, παροχή αρχαιολογικών και  εναλλακτικών χώρων για την διεξαγωγή εκδηλώσεων C&I, ιδέες για Ομαδικές δραστηριότητες – ταξίδια κινήτρων.

Η κα Παφίτου αναφέρθηκε επίσης στα νέα Σχέδια του ΚΟΤ για την προσέλκυση C&I και συγκεκριμένα:

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορά στις πολύ καλές αριθμητικές επιδόσεις του Κυπριακού Τουρισμού την τελευταία διετία και με ένα κάλεσμα στην Συνεδριακή Κύπρο και όχι μόνο, που έχει πάντοτε ανοικτή την αγκαλιά της προς την ελληνική αγορά. Ακολούθησε γεύμα με κυπριακέςγεύσεις που επιβεβαίωσε την φήμη που διαθέτει ήδη η Κυπριακή Κουζίνα.