Ο Συνεδριακός Τουρισμός είναι το χρυσό κομμάτι

του Κωνσταντίνου Καραγκούνη

6.500 αντίτυπα του περιοδικού ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ταχυδρομήθηκαν με την έκδοση του. Άλλα 700 σταδιακά αργότερα. Οι πρώτες εντυπώσεις…
Ευχαριστούμε!

Μπράβο στον ΕΟΤ Ελβετίας για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε να οργανώσει σειρά εκδηλώσεων για τους ξένους Buyers στη EIBTM’97.

Καλό θα ήταν να βρισκόταν εκεί και κάποιο υψηλό πρόσωπο από την Ελλάδα (Υπουργός, Γεν. Γραμματέας…).
Για υποστήριξη.

Να δηλώσουν έγκαιρα για το επόμενο έτος τη συμμετοχή τους στηEIBTM ζητά η διεύθυνση τουρισμού Ελβετίας του ΕΟΤ.
Για να έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει κεντρικότερη θέση και μεγαλύτερο χώρο.
Δεν φταίει πάντα το κράτος!

«Πιστεύουμε πως είναι πια καιρός να προβάλουμε επιτέλους τη σύγχρονη κουλτούρα του τόπου μας, να προβάλουμε σωστά τον πολιτισμό που κληρονομήσαμε, απαλλαγμένοι από κάθε σύνδρομο αρχαιολατρείας, να προβάλουμε ακόμα και τον δυτικό πολιτισμό, όπως λέγεται και όπως αυτός επηρεάστηκε από την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, κ. Σπύρος Κοκοτός, Μπράβο!

Οι εκδηλώσεις σε κρουαζιερόπλοια έχουν μέλλον…
Κρατήστε το.

«Ο Ελληνικός Τουρισμός αναπτύσσεται στα πλαίσια ενός διεθνούς περιβάλλοντος, που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό. Νέοι προορισμοί αναπτύσσονται ραγδαία, οι δε μεταφορές γίνονται όλο και πιο φθηνές και εύκολες.
Ο Ελληνικός, αλλά και ο Ευρωπαϊκός Τουρισμός πρέπει να θέσουν ως κύριο στόχο τους την ποιότητα και την ανάπτυξη ειδικών μορφών Τουρισμού».
Από συνέντευξη του αρμόδιου επιτρόπου για τον Τουρισμό στην ΕΕ κ. Χρήστου Παπουτσή στο περιοδικό ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (HATTA).
Προσυπογράφουμε!

Τα περισσότερα καθαρά κέρδη 731.340.000 δρχ. στον ξενοδοχειακό κλάδο για το 1995 παρουσίασε η εταιρεία Ήλιος Τουριστικά Α.Ε της οικογένειας Μαντωνανάκη που περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές μονάδες Elounda Beach, Elounda Bay, Kalimera Kriti και το ταξιδιωτικό γραφείο Creta Travel.
Κοινό – και σημαντικό – στοιχείο όλων η μεγάλη  σημασία που έχουν δώσει τον τομέα των Συνεδρίων, των Incentives και γενικά των εκδηλώσεων.
Το Elounda Beach και το Elounda Bay με το Elounda Executive Conference Centre, το Kalimera Kriti με το (ολόιδιο με το Μέγαρο Μουσικής) αμφιθέατρο Europa και το Creta Travel με το C.T.Congress. Μια δυναμική και ποιοτική προσπάθεια και στον ειδικό τουρισμό, όπως ο Συνεδριακός, που στέφθηκε με επιτυχία.

Αλλά και όλα τα κορυφαία σε κερδοφορία ξενοδοχειακά συγκροτήματα φαίνεται ότι αντλούν τα περισσότερα καθαρά τους κέρδη από το Συνεδριακό / Εκδηλώσεων κομμάτι τους. (Τιτάνια, Καψή – Βάρδα, Ηλέκτρα Παλάς, Κάραβελ…)

Ο Κυπριακός οργανισμός Louis διαθέτει 6 Κρουαζιερόπλοια, 25 ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο και 4 στην Ελλάδα, Τουριστικά γραφεία και αντιπροσωπείες εκτός Κύπρου και Ελλάδας στο Λονδίνο, Παρίσι, Ντύσσελντορφ και Μόσχα, εστιατόρια και καφετέριες στα αεροδρόμια Μόσχας, Βαρσοβίας, Σόφιας και Λάρνακας, καταστήματα αφορολογήτων ειδών στη Μόσχα και στη Λάρνακα. Είπατε τίποτα;

Διάβασα στο πολύ καλό περιοδικό Τουρισμός και Οικονομία, πως ξεκίνησε όλη η ιστορία του Sani Beach στη Χαλκιδική. «Θυμίζει… περιπέτεια Ιντιάνα Τζόουνς… ο πατέρας μου… με το φίλο του Ζησιάδη έφτιαξαν μια τεχνική εταιρεία και άρχισαν να κάνουν δουλειές. Το 1960 «ανακάλυψαν» σε μια εκδρομική εξόρμηση την περιοχή όπου επρόκειτο να γίνει το Sani…
Ενθουσιάστηκαν με τον οραματισμό και αγόρασαν 4.000 στρέμματα»
Από συνέντευξη του Ανδρέα Ανδρεάδη στον Νίκο Καμπάνη.
Με την ευκαιρία χαίρομαι που το συγκρότημα Sani ένας από τους καλύτερους Συνεδριακούς Προορισμούς της Ελλάδας, διευθύνεται από δύο πολιτικούς μηχανικούς τον Ανδρέα και τον Σταύρο Ανδρεάδη και έναν Αρχιτέκτονα τον Φωκίωνα Ζησιάδη.
Θα …δικαιολογούσε πως ένας αρχιτέκτονας – ο υπογράφων – διευθύνει τα περιοδικά ΣΥΝΕΔΡΙΟ / Οργάνωση & Επιτυχία και ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Συνεδρίων – Ταξιδίων Κινήτρων – Εκδηλώσεων.

Χαμηλή η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων για τον τουρισμό!

Αλλά και οι επιχειρηματίες πρέπει να μελετήσουν τις ευκαιρίες και να προχωρήσουν δυναμικά.
Ο κλάδος των Συνεδρίων και των Incentives τώρα απογειώνεται στην Ελλάδα. Πρέπει να «πιάσουν» θέση. Αύριο μπορεί να είναι αργά. Και στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή υπάρχει ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο επιχειρήσεων που άργησαν…

Ας το καταλάβουν όλοι. Ο Συνεδριακός Τουρισμός είναι το χρυσό κομμάτι.

(Ιούνιος 1997)