ΚOT: μας μεταφέρει τις ομορφιές της Κύπρου

 

Τις ομορφιές της Κύπρου και τα όσα προσφέρει το νησί ως τουριστικός προορισμός θα επιχειρήσει να μεταφέρει ο  Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε όσους επισκεφθούν το ειδικά διαμορφωμένο του stand, στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall στon Άγιο Δημήτριο (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276), πλησίον του γκισέ πληροφοριών του κέντρου.

Για 4 ημέρες, από τις 18 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2013, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις τουριστικές υποδομές, τις φυσικές ομορφιές, τηνξενοδοχειακή υποδομή, τις θεματικές διαδρομές, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κύπρου, μέσα από ενδιαφέρον οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό που θα προσφέρεται δωρεάν.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια του 4ημέρου, θα δειγματίζονται και εξαιρετικά καλαίσθητες αυτοστήρικτες αφίσες με εικόνες της Κύπρου για διακόσμηση σχολείων, συλλόγων και άλλων φορέων, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν, μετά από συνεννόηση με το προσωπικό του σταντ  του ΚΟΤ στο Athens Metro Mall.

Κατά την περίοδο αυτή, οι επισκέπτες του σταντ θα μπορούν να συμμετάσχουν σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο σταντ του ΚΟΤ, στις 21/12/13 και ώρα 20.30 με… έπαθλο Κυπριακές Νοστιμιές και άλλα όμορφα δώρα!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στην κλήρωση, συμπληρώνοντας το ειδικό κουπόνι που θα βρουν στο σταντ του ΚΟΤ.

Σας περιμένουμε στο σταντ του ΚΟΤ, στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall  http://www.athensmetromall.gr, 210-9769444) για να λάβετε μια πρώτη γεύσηαπό την μυθική και πραγματικά εγκάρδια κυπριακή φιλοξενία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Κυπριακού Oργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα, τηλ. 210 3610178, φαξ 210 3644798, cto-athens@cyta.gr.

 

Αποτελέσματα κλήρωσης Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

στο εμπορικό κέντρο Mediterrannean Cosmos της Θεσσαλονίκης (8/12/13)

Στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, (https://www.dropbox.com/s/3jtm7vqzyfua09o/DSCN0103.JPG ), στο ειδικά διαμορφωμένο σταντ του Κυπριακού Οργανισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/12/13 και ώρα 20,30 η κλήρωση που ανέδειξε  – μεταξύ 364 συμμετεχόντων – τους εξής 5 νικητές:

Ο κ. Γεώργιος Αδαμούδης (με τηλ. που λήγει σε 2933) κέρδισε ένα καλάθι με κυπριακά προϊόντα, η κα Άλκηστη Βερβέρη (με τηλ. που λήγει σε 6074) κέρδισε ένα λεύκωμα που αφορά την Κύπρο, ο κ.  Ιωάννης Σαββαΐδης (με τηλ. που λήγει σε 4652) κέρδισε ένα βιβλίο με θέμα την Κύπρο ενώ, ο κ.Κωνσταντίνος Μαργαριτόπουλος (με τηλ. που λήγει σε 9161) και η κα Θεοπίστη Τζόβα (με τηλ. που λήγει σε 6509) κέρδισαν από ένα CD με παραδοσιακά κυπριακά Τραγούδια. Από την κλήρωση αναδείχθηκαν επίσης 10 επιλαχόντες.

Οι νικητές της κλήρωσης αλλά και όσοι επισκέφθηκαν το σταντ του ΚΟΤ, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό και να κρατήσουν δωρεάν ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την Κύπρο.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους 5 τυχερούς νικητές για την παραλαβή των δώρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις επικείμενες εκδηλώσεις του Γραφείου του ΚΟΤ στην Αθήνα προς το ευρύ κοινό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα 210 3610178 και cto-athens@cyta.gr.

Πλούσιος Χειμώνας στην Λάρνακα!

“Larnaka Winter Experiences! Culture – Fitness – Fun”

Beach Yoga στην παραλία των Φοινικούδων, δωρεάν είσοδος στο πάρκο καμηλών στον Μαζωτό, περίπατοι και ξεναγήσεις στην πόλη της Λάρνακας, επίδειξη της τέχνης του ψηφιδωτού στο Καλλινίκειο Μουσείο Αθηαίνου, επίδειξη παρασκευής χαλουμιούζύμωμα και ψήσιμο αθηαινίτικου ψωμιού και πολλά άλλα θα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες της Λάρνακας, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαμένουν σε αδειούχα τουριστικά καταλύματα της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας έως το τέλος Μαρτίου 2014. Την πιο πάνω δράση  με το όνομα «Larnaka Winter Experiences! Culture – Fitness – Fun» προσφέρει ηΕταιρία τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και στηρίζουν ο ΚΟΤ και οι Δήμοι Αθηαίνου και Λευκάρων.

Προσφέρονται ακόμη εκδρομές με αδειούχο ξεναγό στα γραφικά Λεύκαρα, την Τόχνη, και την Σκαρίνου, όπου θα γίνεται επίδειξη μαγειρικής παραδοσιακών κυπριακών εδεσμάτων, ενώ θα λάβουν χώρα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Κεντρική εξέδρα των Φοινικούδων, προσφορά του ΚΟΤ και του Δήμου της πόλης. Ο κατάλογος των δραστηριοτήτων αναμένεται να εμπλουτιστεί το προσεχές διάστημα μεταξύ άλλων με γευστικές δοκιμές κρασιών.

Το πλήρες πρόγραμμα των προσφερόμενων εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στο site της Εταιρίας τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας,www.larnakaregion.com

 

«Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο»,

21-30 Δεκεμβρίου 2013

Μια έκθεση διαφορετική από τις άλλες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι επισκεφθούν τα «Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο» στην Αίθουσα «Ειρήνη» (Peace) στο τέρμα της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία από τις 21 έως και τις 30 Δεκεμβρίου. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν η Αστυνομία Κύπρου-Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Δήμος Λευκωσίας και φυσικά οΚυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Τα εγκαίνια θα διεξαχθούν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 17.00 με Αγιασμό
από τον Μακαριότατο Αρχειπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις με την συνοδεία Ελληνικών Καλάντων.

Διάρκεια Έκθεσης: 21-30 Δεκεμβρίου 2013, 10:00-19:00 (25 και 26 Δεκεμβρίου κλειστά)

Παράλληλες Εκδηλώσεις:                                       

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, 16.00: Κάλαντα και Θρησκευτικοί Ύμνοι των Χριστουγέννων από τη Χορωδία Ιερού Ναού Φανερωμένης.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 16.00: Παραδοσιακά Τραγούδια από μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Λακατάμειας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα +357 22 607351 και 22 797147.

 

Βίντεο προβολής Συνεδριακού Κέντρου

«ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στην Λευκωσία

 

Μια μικρή γεύση από τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στην πρωτεύουσα της Κύπρου, Λευκωσία, μπορεί κανείς να λάβει επισκεπτόμενος τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/watch?v=dd9-vj7osDM&feature=youtu.be

Το Συνεδριακό Κέντρο είναι πάντα πανέτοιμο να καταστήσει την κάθε διοργάνωση συνεδριακού τύπου μία μοναδική εμπειρία και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έχει αναλάβει πρόσφατα την διαχείριση του Συνεδριακού Κέντρου.

 

Σε απόσταση 30΄ από το αεροδρόμιο της Λάρνακας  και από τις κοντινότερες παραλίες του νησιού προσφέρει δυνατότητα για συνέδρια, εταιρικές συναντήσεις, δημοσιογραφικές διασκέψεις, ποιοτικές εκδηλώσεις, προωθητικές καμπάνιες προϊόντων. Με τέσσερις κύριους χώρους συνεδριάσεων που μπορούν να φιλοξενήσουν 1290 συνέδρους ταυτόχρονα και πιο συγκεκριμένα τις αίθουσες «Ζήνων ο Κιτιεύς» (850 άτομα, 1060 τμ.), «Jean Monnet» (150 συμμετέχοντες), «Κυρήνεια» (170 άτομα) και «Ελιά» (100 σύνεδροι) αποτέλεσε την βάση της Προεδρίας της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι άνετες αίθουσες υψηλών προδιαγραφών συνοδεύονται από εξοπλισμό τελευταίας

τεχνολογίας, άρτιο μεταφραστικό σύστημα, υψηλής ποιότητας γαστρονομία, έναν ευχάριστο περιβάλλοντα χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει υπαίθριες εκδηλώσεις αλλά κυρίως από το πάθος και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του Συνεδριακού Κέντρου, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σας ξεναγήσουν στους χώρους του (www.fcc.com.cy ).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: + 357 22 395000, 22 395001, 22 691309, 22 691254

 

 

Ο δρόμος της αγοράς του κτήματος, Πάφος, κάθε Σάββατο

 

Σε θεσμό έχει εξελιχθεί η σαββατιάτικη διοργάνωση του Δήμου Πάφου, την οποία διοργάνωσαν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και οι  καταστηματάρχες του Εμπορικού Κέντρου της πόλης με τον τίτλο «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ». Η όλη προσπάθεια εντάσσεται στα πλαίσια αναβίωσης της κυπριακής παράδοσης αλλά και της τόνωσης της κίνησης στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

Εκατοντάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το παλιό παζάρι της Πάφου, ντόπιοι και ξένοι που  απολάμβαναν πολιτιστικές, μουσικές εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα και που είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν ή να μάθουν πώς ήταν η αγορά της πόλης σε εποχές προ των πολυκαταστημάτων και της μεταφοράς των εμπορικών αξόνων σε νέες περιοχές της πόλης.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις οδούς Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την Πάφου Χρυσάνθου, την Πετράκη Μιλτιάδου και τους παράδρομούς τους. Μεταξύ άλλων, περιελάμβαναν εικαστικά και μουσικά δρώμενα, έκθεση φωτογραφίας, λειτουργία παραδοσιακής ταβέρνας και καφενείων, εργαστήρια χειροτεχνίας, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα που παρασκευάζονταν και διανέμονταν στους επισκέπτες, όπως ρέσι, λουκουμάδες και ππαλουζέ. Περισσότερες πληροφορίες στον Δήμο Πάφου και στο τηλ. 26 822270.

Έκθεση Κύπρος και Γεωλογία. Επιστήμη – Περιβάλλον – Πολιτισμός,

έως το τέλος Ιουνίου 2014

 

Το Πολιτιστικό ´Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου, παρουσιάζει μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014 την έκθεση «Κύπρος και Γεωλογία.  Επιστήμη – Περιβάλλον – Πολιτισμός».

Η έκθεση παρουσιάζει με σύντομα, απλά και κατανοητά κείμεναπανοραμικές φωτογραφίες, κατατοπιστικά διαγράμματα και χάρτες, τη γένεση και ανάδυσητης Κύπρου καθώς και τις γεωλογικές διεργασίες οι οποίες δημιούργησαν ένα νησί με ιδιαίτερα τοπογραφικά χαρακτηριστικά, ιδιάζουσεςμικροκλιματολογικές συνθήκες, γόνιμα εδάφη, καλυμμένα με πυκνά δάση και μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, πλούσιο σε ορυκτούς πόρους καιυδρογονάνθρακες, ένα νησί με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον για ανθρώπινη διαβίωση, πολιτιστική δημιουργία και κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη. Ίσως να μην υπάρχει άλλο μέρος στη γη όπου η γεωλογία αποτελεί τον καθοριστικότερο παράγοντα όχι μόνο στη διαμόρφωση του φυσικού του περιβάλλοντος, αλλά και στην ιστορική, πολιτιστική και κοινωνικοοικονομική του εξέλιξη τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και κατά τους νεότερους χρόνους.

Το κυπριακό τοπίο και γεω-περιβάλλον, όπως διαπλάστηκαν μέσα από τις γεωλογικές διεργασίες, όχι μόνο με την εξωτερική, ορατή τους όψη, αλλά και με την κρυμμένη στο υπέδαφος σύστασή τους, αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η ιστορία της Κύπρου με τα δώρα της γης της, είτε αυτά είναι γεωργικά προϊόντα, είτε δάση, κυρίως όμως με τον πλούτο του υπεδάφους τού, ιδιαίτερα τον χαλκό από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά και τον πρόσφατο εντοπισμό υδρογονανθράκων.. 

Ωράριο Λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα – Κυριακή, 10.00 π.μ – 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης, 86-90, Λευκωσία