Η Electrolux ενισχύει την παρουσία της στον τομέα Ροφημάτων, με την απόκτηση της UNIC στη Γαλλία

Τα κεντρικά της Electrolux Professional Products ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκτήσει την UNIC S.A.S., γαλλικού κατασκευαστή επαγγελματικών μηχανών εσπρέσο. Η εξαγορά συμπληρώνει την γκάμα προϊόντων της Electrolux στον τομέα ροφημάτων και αναπτύσσει περαιτέρω τη θέση της ως ηγέτιδας στις ολοκληρωμένες λύσεις στη βιομηχανία φιλοξενίας.

Η UNIC είναι κατασκευαστής μηχανών εσπρέσο, συμπεριλαμβανομένων πλήρως αυτόματων και παραδοσιακών μοντέλων, με 100 χρόνια τεχνολογίας, ποιότητας και κατασκευαστικής εμπειρίας. Η εξ-αγορασθείσα εταιρεία είχε συνδυάσει καθαρές πωλήσεις ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ το 2018 και απασχολεί 130 εργαζομένους. Η έδρα και η κύρια μονάδα παραγωγής βρίσκεται στη νότια Γαλλία, κοντά στη Νίκαια.

Η εξαγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Electrolux Professional Products για να αναπτυχθεί ως ο μοναδικός προμηθευτής με μια ολοκληρωμένη προσφορά λύσεων και  υπηρεσιών εστίασης, ροφημάτων και ιματισμού, κάτω από ένα και μόνο εμπορικό σήμα. Μαζί με προηγούμενες εξαγορές (Grindmaster-Cecilware στη Βόρεια Αμερική 2017 και SPM Drink Systems στην Ιταλία 2018), η UNIC συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Electrolux για τα ζεστά, κρύα και κατεψυγμένα ποτά.

“Η σειρά καινοτόμων προϊόντων εσπρέσο της UNIC, ειδικά στον πλήρως αυτόματο χώρο, αποτελεί σημαντική στρατηγική προσθήκη στην προσφορά προϊόντων μας και η τεχνογνωσία τους μας επιτρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω την τεχνολογική πλατφόρμα της Electrolux για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά καφέ. Χαιρετίζουμε την ομάδα στην οικογένεια Electrolux Professional “, δήλωσε ο Alberto Zanata, Διευθυντής της Electrolux Professional Products.ά με την UNIC.