Η Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – 2017

Ο Οργανισμός «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017» προετοιμάζεται πυρετωδώς ενόψει της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Θετικό και απόλυτα ενθαρρυντικό ήταν το αποτέλεσμα της αξιολόγηση της προόδου και του καλλιτεχνικού προγράμματος της ΠΠΕ Πάφος 2017, που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες στις 19 Νοεμβρίου 2014. Η παρουσίαση του συνολικού έργου που ήδη υλοποιείται, όπως και ο σχεδιασμός της πορείας της Πάφου μέχρι το 2017, καθώς και το συμπληρωμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής για θέματα Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αποσπώντας θετική αξιολόγηση και το «πράσινο φως» για την συνέχεια.

Ο στόχος να χρησιμοποιηθούν οι υπαίθριοι χώροι της πόλης ως υπαίθρια εργαστήρια πολιτισμού βαίνει προς επιτυχία. Αρχαιολογικοί χώροι, δρόμοι, πλατείες και παραλίες και εκδηλώσεις θα «επιστρατευτούν» για να φέρουν τον πολιτισμό ακόμη πιο κοντά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της γενέτειρας της Αφροδίτης.

Η καλλιτεχνική ομάδα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με διαφορά σχήματα προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό πρόγραμμα. Το site www.pafos2017.eu αποπνέει τον παλμό των προετοιμασιών και απευθύνει κάλεσμα σε μεμονωμένους αλλά και ομάδες καλλιτεχνών για την υποβολή προτάσεων – συμμετοχών τους σε αυτήν την λαμπρή γιορτή της Πάφου, που θα λάβει χώρα μεταξύ 24 και 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η καίρια γεωγραφική θέση της Πάφου, στο σταυροδρόμι της ανατολικής Μεσογείου θα την καταστήσει την πρώτη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα που θα ενώσει πολιτιστικά την δύση με την ανατολή, αποδεικνύοντας η τέχνη μπορεί να κάνει τα πάντα ειρηνικά.

www.pafos2017.eu

www.fotolarko.com.cy