Διακρίσεις για το Κυπριακό τουριστικό Προϊόν

Κύπρος: τα καθαρότερα νερά της Ευρώπης για 9η συνεχή χρονιά

Στην κορυφή της λίστας σχετικά με την καθαρότητα των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης στην ΕΕ βρίσκεται η Κύπρος, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) για 9η συνεχή χρονιά (από το 2005) και μάλιστα σε ποσοστό 100%. δηλ. στο σύνολο των 112 ακτών της που ελέγχθηκαν από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο του 2013.

Αντίστοιχη διάκριση κέρδισε το Λουξεμβούργο για τις λίμνες του. Ακολουθούν η Μάλτα (99 %), η Κροατία (95 %) και η Ελλάδα (93 %.).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.eea.europa.eu και το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου www.moa.gov.cy

Η επίσημη πιστοποίηση από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος για την κορυφαία ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της Κύπρου αποτελεί μεγάλη τιμή και αξιοσημείωτο γεγονός για το νησί της Αφροδίτης, καθώς ο επισκέπτης έχει έναν ακόμα σημαντικό λόγο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, να επιλέξει την Κύπρο για τις διακοπές του, η οποία αποτελεί προορισμό ποιότητας και αυτό φαίνεται μέσα από μια σειρά παραμέτρων. Αποδεικνύεται καταφανώς ότι η παρακολούθηση των νερών κολύμβησης της Κύπρου, που γίνεται συντονισμένα από το Τμήμα Περιβάλλοντος, τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, το Γενικό Χημείο του Κράτους και τον ΚΟΤ έχει θετική επίδραση στον σημαντικό αυτό πόρο της Κύπρου, με αποτέλεσμα τα νερά κολύμβησης να έχουν εξαιρετική ποιότητα.

 

Βραβεύσεις αξιοθέατων και μνημείων της Κύπρου από το Trip advisor

Με το Πιστοποιητικό Διάκρισης 2014 του γνωστού ταξιδιωτικού οργανισμού TripAdvisor, βραβεύτηκαν πρόσφατα το Κυπριακό Μουσείο (Λευκωσία), ο Αρχαιολογικός Χώρος Κουρίου (Λεμεσός) και το τέμενος Χαλά Σουλτάν (Λάρνακα), σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Κύπρου.

Τα βραβεία αυτά βασίζονται αποκλειστικά στα σχόλια που έχουν καταγράψει οι ίδιοι οι επισκέπτες μετά από την επίσκεψή τους στον καθένα από τους πιο πάνω χώρους κατά το περασμένο έτος. Είναι επίσης γνωστό ότι το trip advisor είναι ένας ιστότοπος, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Η βράβευση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διότι βασίζεται εξολοκλήρου στις ταξιδιωτικές εμπειρίες και την κριτική των ίδιων των επισκεπτών, η οποία ως γνωστόν αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω προβολή των διακρίσεων αυτών και μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζονται οι συνεχείς προσπάθειες του Τμήματος Αρχαιοτήτων και της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού να αναβαθμίζει τους επισκέψιμους χώρους και ταυτόχρονα να προβάλλει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, πάντα με σεβασμό σε κάθε μνημείο, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή /και θρησκείας.

Ανάλογη διάκριση κέρδισε και ο Ζωολογικός κήπος Λεμεσού, στον οποίο απονεμήθηκε επίσης πιστοποιητικό διάκρισης από το trip advisor για το 2014.

Το φωτογραφικό υλικό του θέματος προέρχεται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων (Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων) και τον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού.