Γιατί στην Αθήνα;

της Έλενας Καραγκούνη

1
Γιατί προσφέρει όλες εκείνες τις συνθήκες που χρειάζονται για να απογειώσετε το event σας!

Είτε πρόκειται για εγχώρια είτε για διεθνή εκδήλωση, η γεμάτη αντιθετικά στοιχεία πρωτεύουσα μπορεί να αποτελέσει ιδανικό τόπο για την εκδήλωσή σας. Το κλασικό Κέντρο, αντανακλά τη λάμψη της αρχαιότητας και του χρυσού αιώνα. Το παραδοσιακό λιμάνι, μας υποδέχεται με αρώματα και γεύσεις από τη θάλασσα, ενώ μοντέρνες περιοχές της πόλης, όπως το βιομηχανικό Γκάζι, δίνουν εναλλακτικές προτάσεις στη ψυχαγωγία μας.

7 + 1 Λόγοι…  

Η γεμάτη ιστορία και φιλοσοφία γενέτειρα του Δυτικού πολιτισμού μπορεί να στεγάσει εκδηλώσεις, προσφέροντάς τους μία ατμόσφαιρα μυστηριώδη και σαγηνευτική. Μία βόλτα στην καρδιά της Αθήνας αρκεί για να γευτεί κανείς την ιστορία της και να θαυμάσει το πάντρεμα πολιτισμών, με τον Παρθενώνα να βασιλεύει ενώ βυζαντινές εκκλησίες και Οθωμανικά μνημεία δένουν αρμονικά με την πολυπολιτισμική φύση της πόλης.

Μουσεία, εκθέσεις, μουσικές σκηνές, θέατρα και κινηματογράφοι συνθέτουν το Πάνθεον της πλούσιας κουλτούρας της. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, με τον ηλιόλουστο ουρανό της και το ήπιο κλίμα της, δίνουν τη δυνατότητα υλοποίησης εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους για αρκετούς μήνες το χρόνο. Ενώ, ταυτόχρονα, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, με μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών, με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, μπορούν να στεγάσουν πληθώρα εκδηλώσεων, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς.

Η εύκολη πρόσβαση – οδικώς ή αεροπορικώς, με τρένο ή με πλοίο – και  το εσωτερικό δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, την καθιστούν για έναν ακόμη λόγο ιδανικό τόπο για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, διευκολύνοντας την προσέλευση των καλεσμένων. Τέλος, η ποικιλία ελληνικών παραδοσιακών φαγητών, βασισμένων στη μεσογειακή διατροφή, προσφέρουν μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, ενώ για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη δουλειά με τη διασκέδαση, μονοήμερες εκδρομές σε κοντινές διαδρομές όπως το Ναύπλιο ή κρουαζιέρες στα νησιά του Αργοσαρωνικού, μπορούν να χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες.

(Ιανουάριος 2014)