Synedrio + Event

Worldchefs – Electrolux Professional: Συνεργασία τέχνης και επιστήμης

Η WorldChefs (World Association of Chefs Societies) είναι το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Δίκτυο Σεφ, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση μαγειρικής που αποτελείται από 105 μέλη χώρες, 100 Επίσημες Οργανώσεις Σεφ – μέλη και 10 Εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Στοχεύει στην διατήρηση και βελτίωση των μαγειρικών προδιαγραφών των παγκοσμίων κουζινών. Ως μία παγκόσμια ‘’φωνή’’ του επαγγέλματος μαγειρικής, προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα στην τέχνη της μαγειρικής με την υποστήριξη της Electrolux Professional, τάσεις και την επιστήμη της μαγειρικής.

‘Ένα κύριο μέλημά της είναι η πολιτισμένη επιμονή σε πρακτικές της βιώσιμης κουζίνας.  Ένα συνέδριο της WorldChefs περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα, μαγειρική συναγωνισμού/διαγωνισμού, εμπορική έκθεση και πολλές μαγειρικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, όπως και πράξεις, όπως η εκλογή Προέδρου και συναντήσεις των Διευθυντών όλων των Ηπείρων της γης,(Continental Directors). Το WorldChefs Congress (Συνέδριο WACS) γίνεται κάθε 2 χρόνια από τους WorldChefs (Παγκόσμιους Μάγειρες). Η διεξαγωγή ενός Συνεδρίου WACS ενισχύει την θέση μιας χώρας εντός της διεθνούς κοινότητας, καθώς αυξάνει το ενδιαφέρον για την εθνική αυτή κουζίνα και αυξάνει επίσης τη δυναμική του τουρισμού της με συνδυασμό άλλων εκδηλώσεων, πριν ή μετά το συνέδριο.

Έχει ήδη διεξαχθεί σε 34 πόλεις ανά τον κόσμο και έχει ήδη δημιουργήσει μια λαμπερή ιστορία 86 χρόνων. Περιλαμβάνει από 500 έως 1000 ανώτερους συμμετέχοντες από ολόκληρο τον κόσμο και είναι η μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης της κάθε εθνικής κουζίνας, κουλτούρας, παράδοσης και των τοπικών Σεφ, καθώς είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς μαγειρικής κοινότητας.

Από 24 έως και 27 Σεπτεμβρίου, φέτος, στην Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, περισσότεροι από 800 Σεφ από 80 χώρες, επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους, την συνεύρεση των πολιτισμών τους, εμπειριών τους και κουλτούρας τους.  Μέσα από τα παρεχόμενα 12 σεμινάρια, όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία, έμαθαν και διδάχθηκαν από 34 ειδικούς της βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα της μοριακής κουζίνας Hervé This.

Η Electrolux Professional και η WorldChefs εστιάζουν στην συνεργασία “Art & Science Come Together” (Η τέχνη και η επιστήμη είναι μαζί) συνδυάζει την μαγειρική δημιουργικότητα και το ταλέντο των Σεφ, με την γνώση, την τεχνολογία και την εξειδικευμένη εμπειρία, με λύσεις που προσφέρει η Electrolux Professional.  Έτσι οι Σεφ συνευρίσκονται μαζί στα Electrolux Centers of Excellence και παρέχονται παγκόσμιας τάξεως σεμινάρια, με επικέντρωση στα συστήματα Cook&Chill,  σαν λύση κλειδί για την βιώσιμη μαγειρική.

Η δύναμη της συνεργασίας με τους Παγκόσμιους Σεφ είναι η παγκόσμια παρουσία και υποστήριξη της Electrolux σαν κορυφαίο όνομα, πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων (Προσέγγιση ‘’MIA Electrolux’’- βλέπε επίσης την πρωτοβουλία Feed the planet που μόλις επισημοποίησε ο όμιλος Electrolux), η ανακάλυψη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, τοπικών αλλά και διεθνώς και η ενδυνάμωση περαιτέρω συνενεργειών με εν ενεργεία συνεργάτες (π.χ.Nestlè Professional) και πιθανών άλλων νέων, είναι αποτελέσματα και στόχοι αυτής της συνεργασίας.

Η 4-ημερη εκδήλωση – παγκόσμιος διαγωνισμός, τελικός του 2016 αφορούσε

έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο Σεφ με την καλύτερη μαγειρική τακτική θα κατακτήσει την κορώνα, πάντα με την πλήρη υποστήριξη και λύσεις από την Electrolux Professional.

Η παρουσία της Electrolux Professional στο Συνέδριο WACS το 2016 περιλάμβανε:

Το επόμενο Συνέδριο θα γίνει το 2018 στην Kuala Lumpur, στην Μαλαισία.

 

Exit mobile version