Synedrio + Event

«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή – Μία μοναδική θεατρική παράσταση

Για πρώτη φορά, στην καρδιά της Αθήνας, Έλληνες και ξένοι περιηγητές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αρχαίο δράμα, «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, με αγγλικούς και γαλλικούς υπέρτιτλους. Μία μοναδική θεατρική παράσταση, που καθένας μπορεί να παρακολουθήσει και να αφουγκραστεί καλύτερα στον τόπο όπου γεννήθηκε το Δράμα και το Θέατρο.

Η τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» ανήκει στα αρτιότερα λογοτεχνικά κείμενα για σχεδόν 2.500 χρόνια και ο Σοφοκλής με αυτή ανέδειξε το μεγαλείο της σκέψης και της δημιουργικότητας του. Το έργο παραμένει στη σύντομη λίστα εξαιρετικών και αναμφισβήτητα μεγάλων αριστουργημάτων, και έχει εμπνεύσει προσωπικότητες όπως τον Φρόιντ, τον Καβάφη, τον Ουόλε Σογίνκα και τον Άθολ Φούγκαρντ.

Η επαγγελματική μας ομάδα Φημονόη, έχει όραμα να διαδίδει το μήνυμα του Κλασικού Ελληνικού Πολιτισμού και Αρχαίου Δράματος σε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Έτσι σήμερα, οι επισκέπτες της χώρα μας, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια πλήρη πολιτιστική εμπειρία και να γνωρίσουν μέσα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, το ρόλο της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Μια παράσταση Αρχαίας τραγωδίας θα έπρεπε να είναι στη λίστα των «εμπειριών που κάποιος πρέπει να βιώσει στην Ελλάδα», αλλά ακόμα και στις εμπειρίες που κάποιος πρέπει να αποκτήσει τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή του».

Σας περιμένουμε όλους, ανεξάρτητους ταξιδιώτες, συμμετέχοντες σε συνέδρια ή και ομάδες εισερχόμενου τουρισμού, για μια μοναδική εμπειρία στον καταπληκτικό χώρο της Αθηναϊδας!

■ 30/5-26/9
στην Αθήνα
Ημέρες και ώρες
παραστάσεων:
Κάθε Πέμπτη στις 8:30
Προπώληση
εισιτηρίων: Viva
Πληροφορίεςκρατήσεις:
6977 590 632
Υπεύθυνος:
Λέκκα Ελπίδα
fimonoitheater.com/

Exit mobile version