Τα επιμορφωτικά προγράμματα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ

Συνεχίζεται με δύο δράσεις επιμόρφωσης το 15ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ – Αφιέρωμα στα 500 χρόνια από την αποχώρηση του Ιωαννιτικού Τάγματος από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα (Νότιες Σποράδες), τότε που άλλαξε ο ρους της ιστορίας …

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου, το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Νοεμβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Α. 26/11/22 στις 19:00

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας και είδους εκπαίδευσης, με θέμα “Η Μέθοδος Time Travel στη Μαθησιακή Διαδικασία”.

Η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί βιωματική δράση για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο βιωματικό πρόγραμμα είναι η παρακολούθηση του σεμιναρίου στις 26/11/22.

Η μέθοδος Time Travel είναι μια εκπαιδευτική μέθοδος, αξιοποίησης της τοπικής κληρονομιάς στη μαθησιακή διαδικασία, που έχει σκοπό να δημιουργήσει προβληματισμό για σύγχρονα ζητήματα και να παρέχει εργαλεία για την ανάπτυξη της κοινότητας.

Φιλοσοφία: Γνωρίζοντας το ιστορικό μας παρελθόν, κατανοούμε το παρόν και διαμορφώνουμε το μέλλον.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τη χρήση μίας βιωματικής μαθησιακής διαδικασίας στο χώρο της δραστηριότητας (πχ προσκοπισμός, περιβαλλοντικές, ανθρωπιστικές οργανώσεις κ.α.) ή της εργασίας τους (πχ θέατρο, ιδρύματα κ.α.). Η συμμετοχή στο σύνολο της εκπαίδευσης είναι δωρεάν.

Εισηγήτριες:

Άννα Αχιολά, Δέσποινα Καραγιάννη, Ελευθερία Μπινίκου, Γιόλα Πελεκάνου

Β. 27/11/22 στις 18:00

Μεσαιωνικό Συμπόσιο με θέμα: “Μία Ιστορική Κληρονομιά 500 ετών”.

Μία ενδιαφέρουσα εσπερίδα όπου θα μιλήσουν σημαίνοντες ομιλητές: συγγραφείς, ερευνητές, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες. Το Συμπόσιο θα κλείσει με συναυλία μεσαιωνικής μουσικής της Γαλλίας και Ισπανίας, των Τροβαδούρων της 4ης Σταυροφορίας, ως αναφορά στις κυρίαρχες εθνότητες που διοίκησαν το Ιωαννιτικό Τάγμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Πληροφορίες θα είναι ακόμα διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Συμποσίου: https://2022.medievalfestival.gr

Το 15ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου – Νήσων θα ολοκληρωθεί συμβολικά στις 22 Δεκεμβρίου του 2022, στην επέτειο ολοκλήρωσης της Β’ Μεγάλης Πολιορκίας της Ρόδου (22/12/1522) και οι εκδηλώσεις θα ανακοινώνονται σταδιακά. Είναι Συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαιωνικό Ρόδο, με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ / Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Στήριξη του Ε.Β.Ε.Δ, με την Ευγενική Παραχώρηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδ/σου – ΥΠ.ΠΟ.Α.

Βρείτε πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.medievalfestival.gr2022.medievalfestival.gr/symposium και στη σελίδα: www.facebook.com/medievalrose.medievalfestival

Επικοινωνία: info@medievalfestival.gr