Συνέντευξη: FOODEVENTS

Κάναμε μια σύντομη συζήτηση με τη Μαρία και τον Σωτήρη, συνιδρυτές του FOODEVENTS, του μοναδικού farm to table catering στη χώρα μας, με σκοπό να μάθουμε πώς «γεννήθηκε» αυτή η ιδιαίτερη ιδέα αλλά και πώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

1. Τι εννοούμε όταν λέμε “farm to table”, ένα όρο που ακούμε να μπαίνει όλο και περισσότερο στην καινοτόμα εστίαση αλλά δεν είχαμε ξανασυναντήσει στον τομέα της τροφοδοσίας(catering);

Ένα μεγάλο μέρος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των προϊόντων μας, παράγεται στα κτήματα μας, στα Μέγαρα Αττικής. Το ελαιόλαδο, το αλεύρι, οι ξηροί καρποί, τα εσπεριδοειδή, τα πράσινα κηπευτικά και τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε στη κουζίνα μας, καλλιεργούνται από εμάς σε πολύ μικρές παραγωγές με οικολογικές πρακτικές και απόλυτο σεβασμό στο τοπικό μικροκλίμα. Τα υπόλοιπα υλικά που απαιτούνται στις συνταγές μας, αγοράζονται κυρίως από πολύ μικρούς παραγωγούς της περιοχής και από τα καταστήματα της τοπικής αγοράς. Βέβαια, η «farm to table» λογική καλό είναι να έχει και μια «table to farm» συνέχεια, δηλαδή να μειώνουμε όσο το δυνατό περισσότερο τα απορρίμματα μας και το αποτύπωμα μας μετά το πέρας κάθε εκδήλωσης. Τα σκεύη που χρησιμοποιούμε είναι 100% κομποστοποιήσιμα, οπότε μαζί με τα οργανικά απορρίμματα από την κουζίνα μας, χρησιμοποιούνται για λίπασμα ξανά στα κτήματα μας. Σε συνδυασμό με την ανακύκλωση των απορριμμάτων στο πέρας της κάθε εκδήλωσης και διαχείριση των περισσευμάτων τροφής, θεωρούμε ότι βάζουμε το μικρό μας λιθαράκι σε μια πιο βιώσιμη αντίληψη της τροφοδοτικής διαδικασίας.

2. Αυτή η «πράσινη» λογική αφορά μόνο την παραγωγή ή συνοδεύεται από μια πιο γενική αντιμετώπιση της παρουσίασης σας;

Το μενού μας περιέχει αποκλειστικά finger food προτάσεις, γιατί θεωρούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετεί καλύτερα την προσφορά φαγητού, αφού οι παρευρισκόμενοι μπορούν να σερβιριστούν χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων και απελευθερώνει τους διοργανωτές στην επιλογή χώρου της εκδήλωσης. Οι προτάσεις του buffet αλλά και του bar, βασίζονται σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που ενθουσιάζει πάντα τους παρευρισκόμενους των εκδηλώσεων που αναλαμβάνουμε, καθώς είναι συνηθισμένοι σε μια πιο πρόχειρη και «junk» αντιμετώπιση του finger food. Οι συνταγές μας είναι λιτές ώστε να περιορίσουμε τις εισαγόμενες και εξεζητημένες πρώτες ύλες και οι γεύσεις μας σπιτικές και «γνώριμες» στους ελληνικούς ουρανίσκους. Τα σερβίτσια μας αποτελούνται από φοινικόφυλλο, ζαχαροκάλαμο, baboo ή χαρτί και η επίπλωσή μας από φυσικό ξύλο, έτσι ώστε η συνολική παρουσίαση να έχει μια ολοκληρωμένη φιλική προς το περιβάλλον αισθητική.

3. Πολύ ωραία πρακτική, πιστή στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Πέρα όμως από αυτό, για ποιο λόγο να επιλέξει κανείς το FOODEVENTS για την τροφοδοσία ενός συνεδρίου;

Θεωρούμε ότι το επιχειρηματικό και το ιατρικό κοινό εκτιμά με το παραπάνω την «πράσινη λογική». Ο κυριότερος λόγος, όμως, είναι ότι έχουμε μια εμπειρία στο χώρο πάνω από 15 έτη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε με απόλυτη επιτυχία κάθε πρόκληση που προκύπτει σε κάθε εκδήλωση. Το προσωπικό μας, πάντα φιλικό και ευδιάθετο, θα φροντίσει στο έπακρο τις απαιτήσεις των συνέδρων, και το κυριότερο όλων, θα απολαύσουν καλομαγειρεμένο φαγητό, που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και θα κάνει τους διοργανωτές…περήφανους!


Άρθρο από την έντυπη έκδοση του SYNEDRIO Magazine and Guide.
Διαβάστε το τεύχος 54 εδώ:  www.synedrio.gr/entypo