2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο: Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ εν δράσει

Ημερομηνία 05/02/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Διεύθυνση -, Θεσσαλονίκη
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ακαδημαϊκοί και ερευνητές των ψηφιακών και οπτικοακουστικών μέσων θα μοιραστούν με το κοινό επιστημονικά δεδομένα, εργαλεία και μεθόδους εκπαιδευτικής καινοτομίας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για το ψηφιακό μέλλον της εκπαίδευσης, αλλά και να αναζητήσουν έμπνευση σε ψηφιακές αφηγήσεις και ιδέες σχετικά με την αξιοποίηση των οπτικοακουστικών μέσων στην παιδεία. Πρωταρχικός στόχος είναι να καθιερωθεί το συνέδριο ως ένα είδος διακρατικού διαλόγου για τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα αναφορικά με την ένταξη του οπτικοακουστικού εγγραμματισμού στην εκπαίδευση και κατ’ επέκταση με την οπτικοακουστική παιδεία. Επίσης, το συνέδριο επιδιώκει να αποτελέσει αφορμή εξερεύνησης και ανταλλαγής ιδεών αλλά και τόπος αλληλεπίδρασης και δημιουργίας δικτύων συνεργασίας ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ακαδημαϊκούς και ερευνητές, κρατικούς λειτουργούς με ενασχόληση στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου. Οι βασικές ενότητες του συνεδρίου θα αναδείξουν τα ζητήματα και τις βασικές προσεγγίσεις στον οπτικοακουστικό διάλογο και την επιρροή των οπτικοακουστικών μέσων στην ψυχοκοινωνική συγκρότηση των παιδιών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν επίσης τα αποτελέσματα της χρήσης νέων παιδαγωγικών εργαλείων, όπως για παράδειγμα η ψηφιακή αφήγηση, και ο ρόλος των εργαλείων αυτών στο μαθησιακό περιβάλλον.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Μακεδονία
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr