15ο Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ 2017 – Για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό Αμοργού

Ημερομηνία 25/10/2017 - 30/10/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία -
Διεύθυνση -, Αμοργός
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ και του Δήμου Αμοργού
Τηλέφωνο +30 2285 0 73393 & 73107
Email info@yperia.gr
Website yperia.gr

Εδώ και 15 χρόνια διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία στην Αμοργό το Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού και Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ με θέματα που αφορούν κυρίως στην Ανάπτυξη διάφορων εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αιγιάλης σε συνεργασία με το Aegialis Hotel & Spa, διοργανώνουν και φέτος, για δέκατη Πέμπτη  συνεχή χρονιά, το 15o Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού και Τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ 2017 για τον Τύπο και τα Μ.Μ.Ε. με σκοπό τη διεθνή προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Αμοργό, στις Κυκλάδες και στην Ελλάδα γενικότερα.

Στο φετεινό ΥΠΕΡΙΑ,  θα διοργανωθεί παράλληλα το 8ο  Φεστιβάλ Αμοργού (το οποίο από φέτος είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού φεστιβάλ CIFFT) με ταινίες μικρού μήκους και η Ακαδημία   κινηματογράφου.

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα από τις 25 έως τις 30 Οκτωβρίου, 2017 στην Αιγιάλη της Αμοργού, με προσκεκλημένους,  δημοσιογράφους, μπλόγκερς, παραγωγούς, φωτογράφους, και διοργανωτές διεθνών Φεστιβάλ ταινιών από όλο τον κόσμο, εκπροσώπους της Πολιτείας,  ελληνικά και διεθνή τηλεοπτικά κανάλια.

Τα θέματα του φετινού Συνεδρίου είναι:

 • Film Commission – Eργαλείο έλξης για διεθνείς παραγωγές
 • O ρόλος των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ για διεθνή προβολή – Υπόθεση CIFFT
 • Κινηματογραφικός Τουρισμός στην Ελλάδα: Tα νομικά και οικονομικά πλαίσια για δυνατότητα                         επένδυσης ενός παραγωγού στην Ελλάδα
 • Ακαδημία Κινηματογράφου: Σεμινάρια για νέους και μελλοντικούς παραγωγούς και σκηνοθέτες.
 • Αμοργιανή Κουζίνα – Η υγιεινή Μεσογειακή Διατροφή

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα λάβουν επίσης χώρα παράλληλες εκδηλώσεις, όπως  Εκθέσεις Φωτογραφίας & Ζωγραφικής, Συναυλίες Παραδοσιακής Μουσικής, Επίδειξη Παραδοσιακών Χορών & Στολών, Συνάντηση γευσιγνωσίας κρασιού, Παρουσίαση τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας κ.ά.

 

Διεθνες Συνέδριο για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού – ΥΠΕΡΙΑ

 

To Διεθνες Συνέδριο για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού ξεκίνησε την   άνοιξη του  2003 από ένα μικρό πολιτιστικό σύλλογο  γυναικών από τα Θολάρια-Αμοργού, που αποφάσισε να  προσκαλέσει δημοσιογράφους  από όλο τον κόσμο και να προωθήσει  τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Αμοργού. Το ονόμασαν «ΥΠΕΡΙΑ» , καθώς είναι ένα από τα αρχαία ονόματα της Αμοργού.

Η επιτυχία της συνάντησης οδήγησε στη δημιουργία ενός θεσμού, για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό  και το «ΥΠΕΡΙΑ» από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, κλείνοντας φέτος τα 15του χρόνια.

 

Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού

Το Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού είναι μία 4 ημερη διεθνή εκδήλωση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και πραγματοποιείται στα πλαίσια του Συνεδρίου για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού στην Αιγιάλη Αμοργού – Κυκλάδων.

Κάθε χρόνο, οι καλύτερες ταινίες, ντοκιμαντέρ και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τοπικού και του διεθνούς  τουρισμού και στην  εφαρμογή περιβαλλοντικών πρακτικών, είναι υποψήφιες για βραβείο. Οι ταινίες τουρισμού αποτελούν μια καλή ευκαιρία για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και την προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου ενός τόπου.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

 • Νησιά Αιγαίου
 • Κατηγορίες Συνεδρίου

  Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

  Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr