Συνέδριο για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Ημερομηνία 29/03/2018 - 30/03/2018, Ολοήμερο
Τοποθεσία Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
Διεύθυνση -, Ηράκλειο
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης

Το Συνέδριο θα εξετάσει τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές τάσεις σχετικά με την προώθηση των πολιτικών της κυκλικής οικονομίας, καθώς και των προοπτικών εφαρμογής τους σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Ειδικότερα, επιδιώκεται:
– Η ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσέγγιση των στόχων που έχουν τεθεί.
– Η ανάδειξη των ευκαιριών που αναδύονται από την αλλαγή του θεσμικού και χρηματοδοτικού πλαισίου των έργων, την ανάπτυξη και ενσωμάτωση καινοτομιών στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
– Η παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών μέσα από πιλοτικά προγράμματα και ολοκληρωμένους σχεδιασμούς σε περιφερειακό επίπεδο.
– Η διευρυμένη συζήτηση για το σχεδιασμό των απαιτούμενων υποδομών, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων του Περιφερειακού Σχεδιασμού.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, ανέφερε: «Στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., εκτός από την προώθηση των απαραίτητων έργων που μας οδηγούν στη νέα εποχή διαχείρισης των απορριμμάτων, και τις σημαντικές παρεμβάσεις μας στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, στοχεύουμε να αναπτύξουμε συνθήκες συνεργασίας, ζύμωσης και ανταλλαγής απόψεων από εκπροσώπους έμπειρων και εξειδικευμένων με το θέμα φορέων».

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Κρήτη
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr