Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση Εφήβων

Ημερομηνία 20/06/2019, Ολοήμερο
Τοποθεσία Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας
Διεύθυνση Πειραιώς 163 , Αθήνα
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Karpos
Website www.docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdn5I3gsBbxuByDekoHLj_n6X-RIjLKhUmOivDMZHzg0wvPbw/viewform?fbclid=IwAR0LW-Quu1NbCXs-vFwnMRUXajHtKK0IY7PS02bO-PCBrX9rRsYZhdRtyrs

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ | 18.00-19.00

Θα παρουσιαστούν και θα δοκιμαστούν 3 εργαστήρια του App Your School στη σύντομη εκδοχή τους:
• Ηχοτοπίο: πώς μπορούμε να πούμε μία ιστορία αποκλειστικά μόνο μέσα από ήχους; Οι συμμετέχοντες ανασυνθέτουν ένα χώρο ή μια ιστορία μέσα από τους ήχους που τη χαρακτηρίζουν και δημιουργούν τη δική τους αφήγηση.
• Μία ιδέα πολλές παραλλαγές: πώς μπορεί να αναπαρασταθεί μια έννοια με διαφορετικούς τρόπους; Οι συμμετέχοντες αποτυπώνουν φωτογραφικά διαφορετικές οπτικές και συνθέτουν ένα ψηφιακό κολάζ μέσα από μία εφαρμογή για ψηφιακές συσκευές.
• Κυνήγι θησαυρού με φορητές συσκευές: Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα ψηφιακό κυνήγι θησαυρού; Οι συμμετέχοντες μέσα από ειδική εφαρμογή εξερευνούν τον περιβάλλοντα χώρο και ολοκληρώνουν “οπτικοακουστικές” αποστολές.

* Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κάντε κλίκ εδώ: www.docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdn5I3gsBbxuByDekoHLj_n6X-RIjLKhUmOivDMZHzg0wvPbw/viewform?usp=sf_link

ΟΜΙΛΙΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ | 19.00-21.00

Θα ακολουθήσουν ομιλίες, τοποθετήσεις και συζήτηση με τους:
Παύλος Χαραμής – Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Ομιλία Έναρξης

Maria Leonida – Σκηνοθέτης, Υπεύθυνη Προγραμμάτων, Καρπός
Louisa Stathopoulou – Υπεύθυνη Εργαστηρίων, Καρπός

Μεθοδολογία και προσέγγιση του προγράμματος APP YOUR SCHOOL & παρουσίαση του Καρπού.

Sofia Papadimitriou – Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης & Ψηφιακών Μέσων,ΥΠΠΕΘ-
Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία: ο Ρόλος της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

Dimitris Tzouris – Σύμβουλος Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Κολλέγιο Ανατόλια-
To Chat ως Προϋπόθεση για το Μάθημα:Η αξιοποίηση της πλατφόρμας Slack σε μια διαφορετική Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου

Giannis Ladas – Γενικός Διευθυντής Diadrasis ( Ψηφιακή ανάδειξη του πολιτισμού)-Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) και εκπαίδευση στον πολιτισμό

Οι 8 χώρες που μετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα APP YOUR SCHOOL δημιούργησαν πρωτότυπα εργαστήρια όπου θα μελετούν το πώς οι Τεχνολογίες Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση μπορούν να ενταχθούν στα σχολικά προγράμματα σπουδών, πάντα με έμφαση στην ψηφιακή δημιουργικότητα.
Μετά από τρία χρόνια πρακτικής και έρευνας, ο Καρπός εκπροσωπώντας την Ελλάδα έχει την χαρά να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος σε μια εκδήλωση που θα συζητηθεί το θέμα των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Και όπως πάντα το κοινό θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει σε βιωματικά ψηφιακά εργαστήρια που θα υλοποιηθούν από τους εμψυχωτές του Καρπού.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Αττική – Αθήνα
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr