Διεθνές συνέδριο για την Τυπογραφία

Loading Map....

Ημερομηνία
11/05/2017 - 13/05/2017

Χώρος
-

Πόλη : Χανιά

Γεωγραφικό Διαμέρισμα

Πληροφορίες

Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας : Μουσείο Τυπογραφίας και Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας

Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO :

Τηλέφωνο :

Email :

Website : www.aepm.eu


Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Πέμπτη 11 Μαΐου
10:00 – 16:00 Άφιξη συμμετεχόντων στο Μουσείο Τυπογραφίας. Εγγραφή και επίσκεψη.
18:00 Συνάντηση στο ΚΑΜ και περιήγηση στην Παλιά Πόλη και το Ενετικό Λιμάνι
19:00 Έναρξη Συνεδρίου στο ΚΑΜ Καλωσόρισμα – χαιρετισμοί επισήμων
19:30 Γιάννης Γαρεδάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Τυπογραφίας (Ελλάδα): “Γνωριμία με τον τόπο που γίνεται το συνέδριο”
20:00 Γιάννης Φίλης, καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης (Ελλάδα): “Μουσεία Τυπογραφίας: αρχεία πολιτισμού”
20:40 Alan Marshall, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας (Γαλλία): “Πως το έντυπο έγινε κληρονομιά: 150 χρόνια μουσεία τυπογραφίας”
21:20 Δεξίωση

Παρασκευή 12 Μαΐου
08:30 Αναχώρηση από την πλατεία Αγοράς για το Μουσείο Τυπογραφίας
08:30 – 09:15 Εγγραφές
09:15 – 11:15 Καλωσόρισμα και ξενάγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας
11:20 Αναχώρηση για ΜΑΙΧ
Πρωινή Συνεδρία
Συντονιστής: Παρασκευάς Περάκης, Διευθυντής της εφημερίδας “Χανιώτικα Νέα”
11:50 Κωνσταντίνος Στάικος, Αρχιτέκτων, Ιστορικός του βιβλίου και Ερευνητής (Ελλάδα): “Εξασκώντας την Ελληνική Τυπογραφία (15ος – 18ος αιώνας)”
12:30 Γεράσιμος Λεωνίδας, αναπληρωτής Καθηγητής Τυπογραφίας στο Τμήμα Τυπογραφίας και Γραφικής Επικοινωνίας, αντιπρόεδρος της ATypI (Ηνωμένο Βασίλειο): “Διαμορφώνοντας ταυτότητες μέσα από οργανωμένες συλλογές”
13:10 Γιώργος Ματθιόπουλος Καθηγητής στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας (Ελλάδα): “Η Ελληνική Τυπογραφία της Αναγέννησης συναντά την Κρητική Λογοτεχνία μέσα από την Τέχνη του Δρόμου”
13:50 ΓΕΥΜΑ
Απογευματινή Συνεδρία
Συντονιστής: Έλια Κουμή, Διευθύντρια του Μουσείου Τυπογραφίας
14:50 Guy Hutsebaut, επικεφαλής των συλλογών του Μουσείου Plantin – Moretus (Βέλγιο): “Μουσείο Plantin-Moretus: Αφήγηση για ένα νέο κοινό με σεβασμό σε μία εύθραυστη συλλογή”
15:20 Jurgen Bonig πρόεδρος του Zeichen der Welt e.V. (Γερμανία): “Αλφάβητα του κόσμου στο τυπογραφείο J.J.Augustin στο Gluckstad, Αμβούργο”
16:00 Patrick Goossens, συλλέκτης ιστορικών τυπογραφικών μηχανημάτων και ανεξάρτητος ακαδημαϊκός (Βέλγιο): “Συλλέκτες και η πραγματική τέχνη της τεχνολογίας της ιστορικής τυπογραφίας”
16:50 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
17:10 Κλήμης Μαστορίδης, Καθηγητής Τυπογραφίας & Γραφικής Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Κύπρος): “Μετατρέποντας μία (τυπογραφική) συλλογή σε μουσείο στην Κύπρο”
17:50 Νίκη Σιώκη, επίκουρη καθηγήτρια Τυπογραφίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Κύπρος): “Εξω από τα μουσεία τυπογραφίας: τα έντυπα σε τοπικές μουσειακές συλλογές της Κύπρου” (αγγλικά)
18:30 Επιστροφή στα Χανιά
21:00 Αναχώρηση από την Αγορά για το Παραδοσιακό Κρητικό Δείπνο στο ΜΑΙΧ
23:00 Επιστροφή στα Χανιά

Σάββατο 13 Μαΐου
09:30 Αναχώρηση από την Αγορά για το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου
Πρωϊνή Συνεδρία
Συντονιστής: Αντώνης Σκαμνάκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου
10:10 Sonja Neumann, επιμελήτρια στο Μουσείο Τεχνολογίας και Επιστημών του Μονάχου, Deutsches Museum (Γερμανία): “Η κληρονομιά της τυπογραφίας και η εποχή της πληροφορίας: συλλογή, συντήρηση και έκθεση ως μελλοντική πρόκληση για τα μουσεία τυπογραφίας”
11:30 Sue Walker, Τμήμα Τυπογραφίας και Γραφικής Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Reading (Ηνωμένο Βασίλειο): “Χρησιμοποιώντας το αρχείο: η υλική υπόσταση των κειμένων”
10:50 Αναστάσιος Πολίτης, Καθηγητής και Ερευνητής Γραφικών Τεχνών (Αθήνα): “Η σημασία της τυπογραφίας στη σύγχρονη οπτική επικοινωνία”.
12:10 Τα νέα των μουσείων και συζήτηση
12:50 Γενική Συνέλευση AEPM
13:50 Παραδοσιακό Γεύμα στο Νίππος
16:00 Επίσκεψη στο Μοναστήρι – Μουσείο Αγίας Τριάδας

Κυριακή 14 Μαΐου
Εκδρομή – γνωριμία με τα μουσεία των Χανίων, την κρητική γαστρονομία και τις ομορφιές της κρητικής ενδοχώρας, μια προσφορά του Μουσείου Τυπογραφίας και των τοπικών φορέων.
Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου θα είναι τα αγγλικά. Σε όλες τις συνεδρίες θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση αγγλικά-ελληνικά.
Κόστος εγγραφής: 80 ευρώ (μέλη του AEPM), 120 ευρώ (μη μέλη), 50 ευρώ (συνοδοί)


Ετικέτες: ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (Κινηματογράφος - Ζωγραφική - Μουσική - Λογοτεχνία - Χορός - Φωτογραφία... )
Θέλετε να διοργανώσετε Συνέδρια, Ημερίδες και άλλες Εκδηλώσεις; Επισκεφθείτε το MICE.gr και βρείτε Συνεργάτες!
Scroll To Top