Διεθνές συνέδριο για τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» (BBSF)

Ημερομηνία 25/05/2017 - 26/05/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία -
Διεύθυνση -, Σέρρες
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Geo Routes Cultural Institute (GRCI)

Με 17 χώρες, 42 ομιλητές, εκ των οποίων το 70% προέρχεται από το εξωτερικό, επτά θεματικές ενότητες και 350 συνέδρους θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» στις 25 και 26 Μαΐου, στις Σέρρες.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, η σύσφιγξη των σχέσεων, η ενδυνάμωση των επιχειρηματικών ευκαιριών και η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» διοργανώνεται από το Geo Routes Cultural Institute και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, με τη συνεργασία τη ΔΕΘ-Helexpo και την υποστήριξη διεθνών οργανισμών της Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας.

«Ξεκινούμε μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση σε διεθνές επίπεδο, ένα φόρουμ με μεγάλη σημασία και για την πόλη των Σερρών» ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της διοργάνωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Γιάννης Μωυσιάδης, σημειώνοντας πως πρόκειται για το ξεκίνημα ενός θεσμού που στοχεύει να συμβάλει από την πλευρά του στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute, κ. Γιάννης Μπαλακάκης, τόνισε πως το φόρουμ αποβλέπει στη διασυνοριακή οικονομική συνεργασία και δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, ενώ εξήγησε πως βρίσκεται στη διατομή του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα, σημείωσε πως η επιλογή των Σερρών ως τόπου διοργάνωσης δεν είναι τυχαία, αφού στόχος ήταν να αναδειχθεί και μια άλλη Ελλάδα, που έχει πολλά να δείξει, αλλά δεν προβάλλεται. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλακάκη, τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τις επτά συνεδρίες του φόρουμ θα αποτελέσουν και το σημείο αναφοράς για την επόμενη διοργάνωση.

Το φόρουμ θα πλαισιώνεται και από παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδείξουν την τοπική κουλτούρα και ιστορία.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Μακεδονία
  • Κατηγορίες Συνεδρίου

    Το SYNEDRIO.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr