Διήμερο Συνέδριο με θέμα: «Πρακτικές Αποϊδρυματοποίησης Ατόμων με Αναπηρία και Ανάπτυξη Πολιτικών Κοινωνικής Φροντίδας»

Ημερομηνία
18/03/2016 - 19/03/2016

Χώρος
-

Πόλη : Πάτρα

Γεωγραφικό Διαμέρισμα

Πληροφορίες

Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας : Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO :

Τηλέφωνο :

Email :

Website :


Σκοποί του Συνεδρίου είναι:
•    Η παρουσίαση πολιτικών χρηματοδότησης με σκοπό την αύξηση των υπηρεσιών που συμβάλουν στην αποϊδρυματοποίηση  και ομαλή ένταξη στην κοινωνία των ωφελουμένων Ατόμων με Αναπηρία.
•    Η παρουσίαση πρακτικών που ακολουθούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα για την δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αποϊδρυματοποίησης των Ατόμων για Αναπηρία.
•    Η παρουσίαση σχεδιασμού και πλάνων υλοποίησης προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης Ατόμων με Αναπηρία που ακολουθούν οι Περιφέρειες σε εθνικό επίπεδο
•    Η αναφορά στα δικαιώματα των περιθαλπομένων βάση την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και το Πρωτόκολλο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες που έχει  κυρωθεί και υπογραφεί από το ελληνικό κράτος (Ν. 4074/2012)
•    Η παρουσίαση και ενημέρωση του κοινού από επιστήμονες για τα στάδια και τις διαδικασίες  που ακολουθούνται για την αποϊδρυματοποίηση των ωφελουμένων Ατόμων με Αναπηρία.


Ετικέτες: ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Κοινωνιολογία - Νομική - Πολιτική - Ιστορία - Γλωσσολογία - Επικοινωνιολογία... )
Θέλετε να διοργανώσετε Συνέδρια, Ημερίδες και άλλες Εκδηλώσεις; Επισκεφθείτε το MICE.gr και βρείτε Συνεργάτες!
Scroll To Top