Πώς να διοργανώσετε υβριδικά/διαδικτυακά συνέδρια με διερμηνεία;

Με την πανδημία να συνεχίζεται, τα πρωτόκολλα διοργάνωσης συνεδρίων προβλέπουν ρητά τη διεξαγωγή υβριδικών ή και αποκλειστικά διαδικτυακών συνεδρίων και εκδηλώσεων. Το ζήτημα τώρα είναι να βρείτε τον βέλτιστο τρόπο για να εντάξετε υπηρεσίες διερμηνείας σε μια online ή και υβριδική διοργάνωση, ούτως ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και το event να μην χάσει καθόλου τη δυναμική του.

Λύσεις για εξ αποστάσεως/διαδικτυακή διερμηνεία 

Studio διερμηνείας

Όταν η διερμηνεία παρέχεται εξ αποστάσεως, η πρώτη λύση που προτείνουμε στους πελάτες είναι να τη διεξάγουμε από ένα studio διερμηνείας. Οι εξειδικευμένοι αυτοί χώροι διαθέτουν κατάλληλη ηχομόνωση και προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό που καθιστά τη δυνατότητα παροχής της υπηρεσίας πιο ασφαλή σε κάθε περίπτωση.

Ενδεικτικά, οι προδιαγραφές ενός studio ορίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ο χώρος καλύπτεται με δύο συνδέσεις internet από διαφορετικούς παρόχους, ούτως ώστε να υπάρχει πάντα μια δεύτερη εφεδρική λύση σε περίπτωση διακοπής της κύριας σύνδεσης. Επίσης, ένα studio διαθέτει μονάδες UPS που μπαίνουν αυτόματα σε λειτουργία, αν σημειωθεί διακοπή ρεύματος.

Το σημαντικότερο, όμως, για την ουσία της δουλειάς μας σε ένα studio είναι ότι οι διερμηνείς εργάζονται μαζί από τον ίδιο χώρο. Η διερμηνεία είναι μια ομαδική δουλειά που απαιτεί συνεργασία. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με τον συνάδελφο μας επιτρέπει να διατηρούμε έναν άψογο συντονισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, να αλληλοβοηθιόμαστε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον όποτε χρειαστεί.

Home office

Εάν πάλι δεν επιθυμείτε ή για κάποιο λόγο δεν είναι εφικτό να κλείσουμε ένα studio, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να παρέχουμε τη διερμηνεία και από το σπίτι ή το γραφείο μας. Λόγω των συνθηκών, η ομάδα μας κλήθηκε να εφαρμόσει και αυτή τη λύση πολλές φορές την τελευταία διετία. Καταφέραμε να στήσουμε σταθμούς εργασίας στα γραφεία ή στα σπίτια μας και ομολογουμένως αποδείχτηκε ότι αυτός ο τρόπος λειτούργησε επίσης αποτελεσματικά.

Οι ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός σταθμού εργασίας παροχής διερμηνείας από το γραφείο ή το σπίτι απαιτούν, μεταξύ άλλων, σύνδεση στο internet υψηλής ταχύτητας (τουλάχιστον 10 Mbps download και upload), ενδεδειγμένο headset με μικρόφωνο για δυνατή και καθαρή μετάδοση του λόγου, υπολογιστή με επεξεργαστή Intel i7 Core και 16GB+ RAM, επιπρόσθετες οθόνες κ.α.

Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, οι διερμηνείς ενδέχεται να μην εργάζονται από τον ίδιο χώρο, αλλά ο καθένας από τη δική του βάση. Αυτό προσφέρει αφενός μια ευελιξία, αφετέρου, όμως, προϋποθέτει ότι θα υπάρξει μέριμνα για επιλογή κατάλληλης πλατφόρμας, στην οποία οι διερμηνείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ τους και να ακούσουν ο ένας τη διερμήνευση του άλλου, ούτως ώστε να συντονίζονται και να βοηθούν τον συνάδελφο όπως πρέπει.

Για περισσότερες συμβουλές επικοινωνήστε μαζί μας

Η ομάδα μας έχει αποκτήσει πλέον επαρκή εμπειρία στην online διερμηνεία και μπορεί να σας συνδράμει κατά τη σχεδίαση της εκδήλωσής σας για να βρείτε διερμηνείς, να κλείσετε ένα studio ή να συγκρίνετε τις πλατφόρμες που διατίθενται στην αγορά και να επιλέξετε την κατάλληλη, ανάλογα με τις ανάγκες της διοργάνωσής σας.

Για εξατομικευμένη στήριξη και καθοδήγηση μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας
στη διεύθυνση info@translationembassy.com / www.translationembassy.com