Θέρμαι Σύλλα Spa Wellness Hotel: Παγκόσμιο συνέδριο για τον ιαματικό τουρισμό

Στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Θέρμαι Σύλλα Spa Wellness Hotel στα Λουτρά Αιδηψού, από τις 9-11 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα  “Προοπτικές του Τουρισμού-Θερμαλισμού σε Διαφορετικές Γεωγραφικές Ενότητες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Νόμου για την Υγεία”. Την οργάνωση έχει αναλάβει η Ένωση Επιχειρήσεων Θερμαλισμού Ελλάδας, ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού, η Παγκόσμια Οργάνωση Θερμαλισμού και η Διεθνής Ένωση Ιατρικής Υδρολογίας και Κλιματοθεραπείας.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, καταξιωμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν εργασίες σχετικές με την πραγματικότητα του  τουρισμού-θερμαλισμού υγείας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει το απόγευμα της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Κατά πόσο είναι έτοιμα τα συστήματα υγείας των ευρωπαϊκών χωρών να διασφαλίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής για τη διάγνωση και τη θερμαλιστική θεραπεία των πολιτών της κοινότητας». Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη διεθνής συνάντηση για το πρόγραμμα “The History of Thermalism and Target Groups”, το οποίο στοχεύει να αναδείξει πως ενα πανευρωπαϊκό γκρουπ από spa resorts με ελληνικές-ρωμαϊκές ρίζες, είναι ικανό να εφαρμόσει ένα επιτυχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που θα είναι προσανατολισμένο στο προϊόν του ευρωπαϊκού ιαματικού τουρισμού.

Η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου και ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Θερμαλισμού Ελλάδας Δρ. Ζήσης Αγγελίδης υπογραμμίζουν:

“Με το συνέδριο στοχεύουμε να αναδείξουμε όλες τις εκφάνσεις του αντικειμένου, όπως την οικονομία, την ιστορία, τον πολιτισμό, το σπουδαίο απόθεμα των ιαματικών πηγών, την ελληνική υδροθεραπευτική τέχνη, τις δομές και υποδομές του ιαματικού τουρισμού – θερμαλισμού. Στοχεύουμε επίσης να διαμορφώσουμε νέους στόχους και δράσεις που θα μας οδηγήσουν στην προκοπή του Ελληνικού τουρισμού-θερμαλισμού, την απρόσκοπτη εφαρμογή της νέας Οδηγίας 2011/24/Ε.Ε. καθώς και κάθε άλλης ενέργειας που συμβάλλει στη φροντίδα της ανθρώπινης υγείας.”

Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους/όλες που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ή εμπλέκονται εργασιακά με τις ιαματικές πηγές και τον ιαματικό τουρισμό.

 

 

congress